Stop med at tro på samtlige Instagram-råd

 In Ikke kategoriseret

For en noget tid siden, skrev jeg dette indlæg: 5 Stupide Instagram øvelser. Jeg gjorde det lidt til en joke, fordi enhver coach eller træner, der tager sit arbejde bare en lille smule alvorligt, hurtigt spottede at øvelserne jeg udførte, var dybt godnat.

MEN når man står som almindelig motionist nede i centeret, og ikke kender til så mange øvelser, hvor i alverden, skal man så vide fra, hvad der er godt og hvad der er skidt? og hvis nogle øvelser er dybt godnat – hvordan er de overhovedet opstået så?

Den første inspiration til ens træning, kommer måske fra andre trænende nede i centeret. “Aaaargh den øvelse ser smart ud, den vil jeg også prøve“. Den næste inspiration kommer muligvis fra  Facebook eller Instagram hvor det flyder rundt med videoer og træningstips, specielt på Instagram, som næsten er den nye fitness-app.

Hver dag kommer der en ny øvelse, der er mere avanceret end den anden, og du ser måske en tidligere Bikini-atlet, eller andet i den dur, der laver den ene ‘Bootie-øvelse‘ efter den anden – I ET TRÆNINGSPAS. Vores tankegang kommer så til at se ca sådan her ud: “Denne person ser godt ud, personen træner sådan her, ergo skal jeg også træne sådan der, hvis jeg vil se sådan ud

MEN tag nu for søren da nogle forholdsregler, for hvem i ønsker at afspejle eller efterligne. Enhver idiot kan skrive et eller andet smart, på sociale medier, og lyde som en ekspert. Nogle gange bliver jeg decideret FLOV over at se folk der promoverer sig som personlig træner, og anbefaler den ene stupide øvelse efter den anden (fx sådan nogle som jeg lavede i det tidligere indlæg).

Men hvorfor er der så, så mange mennesker der laver nogle af de her øvelser?

Husk ligeledes på, at en person der træner 6-7 gange om ugen, 2 timer til hver træning, har lidt mere “plads” i et træningsprogram, til at lave ‘ikke-særlige-effektive-øvelser’ end en der træner 2-3 gange om ugen, og ikke har tid til at stå dernede flere timer ad gangen. <– Sådan ser det ud for de flestes vedkommende, så hvorfor ikke bruge tiden så effektivt som muligt? Endnu en grund til at være obs på hvem man lytter til, og hvilke råd man tager til sig.

Meningen med denne blog er at HJÆLPE. I dag vil jeg prøve at hjælpe til hvordan du selv kan spotte en person, der fylder internettet med Bullshit!

Sådan vurderer du hvem du skal lytte til

Jeg har fundet frem til 4 ting, som du kan være opmærksom på, når du vælger hvem du vil lytte til på Sociale medier, hvor der er en mulighed for at personen rent faktisk har noget på hjerte (som der også er hold i).

 1. Har personen nogle referencer 

Kan du se, at der er andre der har fået resultater ved at følge personens råd, er der muligvis en større chance for at personen har ret i det han eller hun siger, end hvis du slet ikke kan finde noget. MEN så alligevel ikke. Før/efter billeder bliver du nærmest bombarderet med efterhånden, og hvis du følger en online kost der måske har 1000 klienter igennem om året, og du finder et par enkle billeder, siger det selvfølgelig ikke det hele. Så prøv at tænk andre referencer end det visuelle. Fx udtalelser, performance referencer eller andet i den stil.

2. Har personen en hjemmeside

Okay en hver idiot kan købe sig til en hjemmeside, eller prøve at lave en selv, men det viser idetmindste at personen ønsker at tages lidt mere seriøs, end hvis personen kun havde en Instagram-profil. På personens hjemmeside, kan du ligeledes læse om han eller hun har noget faglig uddannelse, og evt. finde flere referencer. Så det er et lille plus opad, hvis du vil lytte til personens råd. Har personen en hjemmeside, men du kan ikke finde noget info om CV, uddannelser eller andet, så er det højst sandsynligt fordi det ikke findes, og så har du allerede svaret lige der!

3. Siger personen det totalt modsatte af alle andre i branchen

Hvis en person er totalt uenig i alle andre, men på magisk vis har denne person den ultimative formel til den bedste træningsrutine eller den rigtige kost, er det højst sandsynligt for godt til at være sandt. Virkeligheden er tit noget mere nuanceret. Så vær opmærksom på disse personener! Fx: Lowcarb er den eneste der virker hvis du er overvægtig, Eller; Fasting giver stor succes hos mig.

bullshit

4. Viser personen mere røv og patter (for kvindernes vedkommende) eller sixpack og store arme (for mændenes vedkommende) end reelt træning

“Sex sælger” (eller giver massere følgere på Instagram). Men blot fordi en person har en flot fysik, betyder det ikke at personen kan formidle det videre. Så hvis en person med mere fokus på sin egen fysik, end så meget andet, så bør alarmklokkerne ringe – i hvertfald hvis de begynder at give gode råd, der virker lidt for gode til at være sande.

Ting der ikke fortæller noget om hvor kompetent personen er:

Mange følgere

Et parameter du ikke kan bruge til så meget, i forhold til om du skal tro på personen eller ej, er om han/hun har mange følgere på Facebook / Instagram. Det eneste du kan bruge det til er; tjaaa at personen har mange følgere, så følger du denne vil du helt sikkert finde en masse sponsorede opslag osv. Nyttig viden? – det skal du ikke regne med.

 

Disse meninger og holdinger kommer 100 % fra mine egne observationer fra diverse medier, så er du uenig er det helt OK. Men vær obs på bullshittere rundt omkring, og stop med at tro på alt hvad du ser.

 

Vil du ha løbende viden om hvad der er Bullshit og hvad der ikke er?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

 Recent Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

8 + 7 =

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

sunde mellemmåltider - sunde proteinpandekager