fbpx

Kostplan – Find flere gratis kostplaner

 In Kost

Det kan være uoverskueligt at vide hvor meget eller hvor lidt du skal spise, hvis du ønsker et vægttab. Der findes utallige måder at tabe sig på, se bare Sundhedsstyrelsen råd HER. En af de veje du kan gå for at opnå et vægttab er at følge en kostplan. Så derfor finder du i denne artikel forskellige kostplaner du kan downloade helt gratis, for at få noget inspiration. Du finder planer som passer perfekt til et vægttab for enten mænd eller kvinder.

Kostplan - gratis kostplanerHvad er en kostplan?

Det er egentlig blot en plan der fortæller dig hvad du må spise, hvor meget du spise – og måske også hvornår du må spise det.

Den bliver typisk udarbejdet af en personlig træner, kostvejleder eller anden type vejleder. Men du kan faktisk også sagtens lære at lave din egen kostplan helt gratis.

Den kan bruges som inspiration, men hvis du vil være sikker på at få så gode resultater som overhovedet muligt, så skal du helst følge kostplanen – SLAVISK.

Find en gratis kostplan her:

kostplaner - find en gratis kostplan

kostplaner gratis - kostplan

kostplaner til vægttab

Download planen gratis her:

Hvilken kostplan skal jeg vælge?

Hvad du skal vælge afhænger af nogle forskellige faktorer, bl.a:

  • Er du mand eller kvinde?
  • Hvor mange kilo du ønsker at tabe dig (eller tage på)?
  • Hvad din nuværende vægt
  • Hvor aktiv er du?
  • Hvor meget ønsker du at tabe dig på ugentlig basis?

 

Hvis du vil have et realistisk vægttab, skal du regne med at tabe dig et kilo om ugen – MAX.

Ja du vil opleve at du nogle gange kan tabe dig mere, men vægttabet falder typisk i takt med at du smider væske og de andre “nemme” kilo. Derfor er det en god idé at gå efter max 1 kilo om ugen.

For vælge den plan der passer bedst til dig, skal du først finde dit ligevægtsindtag, det gør du ved at bruge en kalorieberegner som kan give dig et estimat på hvad dit ligevægtsindtag er.

Eller også tæller du dine kalorier i et par dage og bruger det som indikator på hvad dit ligevægtsindtag er.

Når du har fundet dit ligevægtsindtag, må du MAX gå 1000 kalorier under dette. Lad os tage et eksempel.

Hvis du fx har fundet dit ligevægtsindtag er på 2200 kcal. kan du godt vælge en på 1200 kcal. men hvis du har et ligevægtsindtag på 2500 kcal. skal du vælge en på 1500 kcal. – hvis du vil tabe dig et kilo om ugen.

Hvis du du er en kvinde og ikke vejer over 70-75 kg, og ikke er særlig aktiv kan du godt vælge en  på 1200 kcal.

Find kostplan 1200 kcal HER 

Er du en mere aktiv en kvinde, eller mand der der ikke er super overvægtig, vil jeg anbefale at starte med at vælge en  på 1500 kcal.

Find kostplan 1500 kcal HER 

Er du en MEGET aktiv kvinde der gerne vil tabe lidt kilo, eller en mand der er lidt eller medium aktiv, skal du måske have en plan der ligger på 18-2000 kcal.

Find kostplan på 1800 kcal HER

Hvor meget kan du forvente at tabe dig ved at følge en kostplan?

Når du har fundet dit ligevægtsindtag, kan vi teoretisk finde ud af hvor meget du kan tabe dig om ugen. Men husk der er et kæmpe MEN – det er kun vejledende. Fordi kroppen har det bare med at justere til og fra, og kompensere. Så selvom du er nøjagtig, tæller alt, måler præcist osv. så er det kun vejledende. Fordi dit ligevægtsindtag er ikke statisk. Det kan sagtens variere fra dag til dag. Hvor du en dag er mega aktiv, og forbrænder mere end dit udregnet ligevægtsindtag, mens du den næste dag er meget mindre aktiv end du forventer. Alt dette vil påvirke resultatet.

Men her kan du se en oversigt over hvor meget du vil kunne forvente at tabe dig, når du ved hvad dit ligevægtsindtag er.

Så meget kan du forvente at tabe dig på 1200 kcal:

Kostplan - kostplan 1200 kcal

Så meget kan du forvente at tabe dig på 1500 kcal:

Kostplan - kostplan 1500 kcal

Jeg taber mig ikke ved at følge en kostplan?

Hvis du oplever at du ikke taber dig er det måske en af disse grunde:

Du er ikke præcis nok:

Det er nemt at komme til at indtage mere end man lige tror, hvis ikke man måler og vejer sin mad. Derfor kan det være svært, fordi det kan godt være tidskrævende hele tiden at skulle mål og veje. Kan du fint gå ned i vægt med øjemål, så endelig gør det, men oplever du stilstand, så tjek målene efter.

Du følger den – Det meste af tiden.

Mange har det med at leve super restriktivt, mandag – torsdag. Så kommer weekenden, og så bliver der afviget, der bliver indtage masser af cheatmeals og hvad ved jeg. Hvis det gentager sig uge efter uge, er det højst sandsynligt grunden til du aldrig kommer videre.

Opsummering om kostplaner

  • Brug dem som inspiration
  • Lær at kende de forskellige fødevarer så du ved hvilke du kan spise meget af, og hvilke du kan spise mindre af
  • Tilpas hele tiden din mad efter dit liv og din nuværende hverdag
  • Juster alt efter om du taber dig eller ej. Oplever du ikke et vægttab, så prøv at skru ned for kalorierne – eller vær opmærksom på om du følger planen til punkt og prikke.

FAQ 

Er det svært at følge en kostplan?

Det kan det være i perioder – men det handler i den grad om hvor langt du skruer ned for kalorierne, og hvor svært du gør det for dig selv.

Hvor meget koster en kostplan?

Hvis du vil have en personlig træner, kostvejleder eller anden person til at lave en kostplan for dig koster det dig omkring 500-1500 alt efter om der opfølgning vejning eller andet support med. Du kan også bare følge den du får serveret i dette indlæg helt gratis.

Hvilken app er bedst til at tælle kalorier?

Jeg bruger personlig My Fitnesspal – men det er et spørgsmål om præference, der findes også masser andre.

Marianne Gilbak

Marianne Gilbak

Denne artikel er udarbejdet af Marianne Gilbak, fitnessekspert og personlig træner, med mere end 10 års erfaring i branchen, og et CV større end de fleste. Hvis du har spørgsmål til vægttab er du velkommen til at smide en kommentar.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Gilbaks
Product Name
Kostplan - Find flere gratis kostplaner
Price
DKK 0
Product Availability
Available in Stock
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Gratis kostplan