Sunde mellemmåltider – 8 nemme forslag

 In Opskrifter

Du får i dette indlæg inspiration sunde mellemmåltider, der er nemme, og smarte og tage med på farten.

Dette er en opfølgning til indlægget om sund morgenmad – Som du også kan tjekke ud hvis du mangler inspiration til dette måltid.

Læs også: Inspiration til sunde snacks

Er mellemmåltider sunde?

Om noget er sundt eller ej, afhænger af hvilken kontekst. De fleste leder efter noget der sundt når de gerne vil strammes op, smide et par kilo, eller bygge noget muskelmasse. Så jeg går ud fra at du er på udkig efter en af de ting, siden du leder efter et sundt mellemmåltid? Så i forhold til de ting er det en god ide at gå efter noget der er kalorielet, i hverfald relativt i forhold til hvis du spiste et pølsehorn på tanken. Noget der har en god portion fibre eller grønt, det er nemlig med til at øge din mæthed, også kaldet mæthedsindeks.

Du kan fx bruge en kostplan eller anden form for madplan hvis du vil være sikker på om du får de kalorier der passer til dine mål.

Så er det også en rigtig god ide at dit mellemmåltid indeholder en god andel protein. Hvis du skal ned i vægt, er der desværre en stor risiko for at du mister noget muskelmasse i svinget, men det kan forsøge at undgå ved at indtage et højt indhold protein, og være aktiv (gerne styrketræne). Der anser jeg protein i et mellemmåltid som sundt.

 

 

Finde flere sunde mellemmåltider

Sunde mellemmåltider skal passe til dit mål – altså om du fx er på vej henimod et vægttab, så skal måltiderne være kalorielette og samtidig mættende. Men hvis du har problemer med at tage på, så skal du tænke i den modsatte retning – altså mellemmåltider der er kalorieholdige uden at de fylder dig helt op.

Skyr med bærSunde mellemmåltider - Skyr med bær

Ingredienser:

 • Skyr, så meget du kan tillade dig.
 • ca. 100 g bær
 • Mandler eller andre nødder

Smid en omgang skyr i en lille tæt bøtte, og kom frosne bær ovenpå + lidt hakkede nødder.

TILFØJ SELV SMAG

Du kan med fordel selv tilsætte lidt smag, se nogle af de bedste sødemidler her, hvor man bare skal bruge et par dråber og så søder det rigtig meget. Ellers kan du bruge et par dråber Funsaft i den smagsvariant du bedst kan li’.

Ps. husk en ske 🙂

Æg og gnave-grønt

Ingredienser:

 • 2 – 3 Æg
 • 2-300 g snack gulerødder / peberfrugter / agurker eller andet grønt der kan skæres i stave

Du koger æggene i ca. 9-10 min. og opbevarer dem derefter i køleskabet.  Skræl gulerødderne og snit dem i små stænger, så de hurtigt kan gnaves.

Lad være med at fjerne skallen fra æggene før lige inden de skal spises.

 

Protein Grød

Ingredienser:sundt mellemmåltid: Havregrød to go

Okay dette måltid kræver at du har en mikroovn til rådighed, men til gengæld er det super nemt at forberede. Det eneste det kræver er at du har en bøtte til rådighed der kan tåle og komme i en mikroovn, samt en mikroovn der hvor grøden skal spises. Du pakker grynene og proteinpulveret hjemmefra. Når du er klar til spisning blander du grynene op med vand og smider det i mikroovnen. Blandingen skal have ca. 2 min – men rør gerne rundt i massen undervejs. Spis den med det samme 🙂

– Der kan evt. tilføjes smag, som kanel, lidt salt eller lign.

 

Drikke-Skyr m. Ananas smag

Ingredienser:

 • 200 g Skyr neutral
 • En god sjat Fun-saft med ananas smag
 • Isterninger
 • Vand.

Ingredienser smides i en shaker, og rystes godt.

 

Går alt andet galt og ved du, at du slet ikke har tid til at tykke maden, så kan den drikkende slags være nødløsningen.

Denne blanding kan evt. spises sammen med et par nødder, for at du samtidig får en god fedtkilde ind 😉

Banan-protein-muffins

sunde proteinmuffin

Ingredienser:

 • 2 bananer
 • 3 æg
 • 35 g Whey proteinpulver (Find det bedste proteinpulver her)
 • 40 g havregryn
 • 10 g mandelmel / kokosmel
 • 10 g olie
 • 1/2 tsk bagepulver

Bananerne moses først, og derefter tilsættes de resterende ingredienser. Dejen fordeles i 4 muffinforme, og bages på 200 grader i 10 min.

Disse fungere fint som et lille mellemmåltid på farten, sålænge de er bagt på forhånd. Kan evt. spises med et par gulerødder, så du også får lidt grønt 😉

Til sidst, min egen favorit, som jeg går tilbage til igen og igen, når jeg er på jagt efter sunde mellemmåltider.

6. Proteinpandekagersunde proteinpandekager

Se den fulde opskrift på Protein pandekager her, Opskrift på Protein pandekager

Disse hapsere kan hurtigt spises når du har et hul i løbet af dagen, eller når du er på farten.

Har du nogle super gode forslag til nogle sunde mellemmåltider som du tager med på farten, de dage du har travlt? Så kommenter endelig 🙂 Vi kan alle ha gavn af ny inspiration.

 

7. Proteinbarer

Gider du ikke stå i køkkenet selv? Ja så kan en proteinbar også være et fornuftigt mellemmåltid, evt. spise det sammen med nogle grøntsager, fx gulerødder i stave og agurkestænger, så kunne dette også være et perfekt mellemmåltid. hjemmelavet proteinbar

Der findes utrolig mange proteinbarer, find den bedste proteinbar her.

Men du kan også lave dine egne hjemmelavet proteinbarer – Find en opskrift her på, på hjemmelavet proteinbarer.

 

 

8. Proteinvafler – Hjemmelavet eller købte

Har du et vaffeljern til rådighed, kan et super lækkert mellemmåltid også være proteinvafler. Jeg har en opskrift på hjemmelavet proteinvafler her, men en mulighed er også at købe en færdiglavet blanding, hvor det eneste du skal tilsætte er vand – Super lækker og nem mulighed.

FAQ Hvad er et sundt mellemmåltid?

Hvad er godt at spise til mellemmåltid?

 

Et godt mellemmåltid, er et måltid der sundt og som samtidig mætter nok til at du kan holde dig kørende indtil dit næste rigtige måltid.

Hvad skal man ikke spise før sengetid?

Hvis du spiser et for stort og tungt måltid inden sengetid, kan det forstyrre din søvn, fordi din mave først skal bearbejde føden- Det er derfor en god ide at nøjes med et lille let måltid inden sengetid.

Er det godt at spise havregryn om aftenen?

Havregryn kan sagtens fungere som et let mellemmåltid inden du skal i seng og spises om aftenen.

Skal man indtage protein om aftenen inden sengetid?

Det skal du ikke. Men hvis du vil være sikker på at opbygge muskelmasse er det bedre at være sikker, og derfor en rigtig god idé at indtage protein til et lille mellemmåltid, inden sengetid. På den måde sikrer du at du giver dig selv de bedste forudsætninger for at opbygge muskelmasse. Brug fx det bedste proteinpulver til din natmad, så du får nok protein.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sunde mellemmåltider - 8 sunde forslag
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

proteinvafler med banan