fbpx

Sund kostplan – Find dine sunde kostplaner

 In Kost

Kostplaner ultra populære. Om de er god idé kan altid diskuteres. Men hvis du VIL følge en, så ta’ da at gøre det på en så sund og holdbar måde som overhovedet muligt.

I dette indlæg skal vi kigge på hvad der gør en kostplan sund og hvordan du finder den rette plan der passer lige præcist til dig og dit behov.

En sund kostplan skal indeholde kostrådene

De 10 kostråd som er udsted af Sundhedsstyrelsen skal gerne være grundstene i en hver kost, hvad enten du følger en plan eller ej. Hvis du har glemt de 10 kostråd, så kommer de her:

De 10 kostråd er: 

  • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
  • Spis frugt og mange grøntsager
  • Spis mere fisk
  • Vælg fuldkorn
  • Vælg magert kød og kødpålæg
  • Vælg magre mejeriprodukter
  • Spis mindre mættet fedt
  • Spis mad med mindre salt
  • Spis mindre sukker
  • Drik vand

Så når du skal vælge en kostplan, skal du gerne tænke disse elementer ind i din kost. Selve kostrådet om at være fysisk aktiv har ikke så meget at gøre med en decideret plan – men derfor er det jo stadig et meget godt råd ikk 😉 ?

Gå efter et tilpas kalorieunderskud når skal vælge din sunde madplan

Det værste du kan gøre når du vælge din plan er at være alt for restriktiv – altså skære for lidt ned i dine kalorier. Du kan finde dit ligevægtindtag ved at bruge en kalorieberegner. Derefter kan du vælge en plan der ligger ca. 500-1000 kcal UNDER dit udregnet ligevægtsindtag. Vælger du en kostplan på mere end 1000 kcal. underskud bliver vægttabet alt for voldsomt og du risikerer at miste for meget muskelmasse – og det er hverken sundt eller smart. Så ikke gå for voldsomt til værks.

Find flere sunde kostplaner her:

Disse kostplaner sikrer dig et sundt og varigt vægttab og så indeholder de selvfølgelig sundhedsstyrelsen 10 kostråd.

kostplaner - find en gratis kostplan

kostplaner gratis - kostplan

kostplaner til vægttab

Vælg den plan der passer med et kalorieunderskud på de 500-1000 kcal. om dagen.

God fornøjelse 🙂

Download planen gratis her:

Marianne Gilbak

Marianne Gilbak

Denne artikel er udarbejdet af Marianne Gilbak, fitnessekspert og personlig træner, med mere end 10 års erfaring i branchen, og et CV større end de fleste. Hvis du har spørgsmål til denne  kostplan til vægttab er du velkommen til at smide en kommentar.

Summary
Article Name
Sund kostplan
Description
Her finder du flere sunde kostplaner
Author
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Gratis kostplan