Det BEDSTE Proteinpulver til Vægttab

Guiden til dig der ønsker et vægttab og gerne vil supplere med proteinpulver

Bedste proteinpulver til vægttab - clear whey

indlægget indeholder reklame igennem affiliate links til samarbejdspartnere


Hvis dit mål er vægttab og du overvejer at bruge proteinpulver som en del af din kost, er der et par ting, du bør overveje inden du vælger proteinpulver. Læs hele artiklen inden du køber dit proteinpulver til vægttab.


Proteinpulver til Vægttab i 2024 – Det hurtige overblik:


Bedste proteinpulver til vægttab - clear whey

Bodylab Clear Whey

Clear Whey har den absolut bedste næringsprofil – med høj på proteinindhold og næsten ingen kulhydrater er det et perfekt proteinpulver til dig der vil ned i vægt. Smagene er friske og læskende. Så hvis du er en af dem der syntes at proteinpulver normalt er sådan lidt kvalmende, så vælg Clear whey.

Friske smage

85-86 % protein

Lavest på kalorier

345-348 kcal. pr 100 g

Bedste proteinpulver til vægttab


bedste billigste proteinpulver.

Biotech USA

Biotech USA er det bedste billigste proteinpulver du kan finde på markedet. Du får her en stor Bøtte på 4 kg, så der er til rigtig lang tid. Med et protein indhold på 81 % ligger protien indholdet også helt i top. Du kan derfor sagtens bruge dette proteinpulver hvis du ønsker at tabe dig.

Bedste Pris på markedet

81 % protein

Fedtfri +Sukkerfri

383 kcal.

Bedste Billigste proteinpulver


bedste proteinpulver til vægttab på pris

Bodylab Whey 100 Proteinpulver

Denne variant er rigtig god til prisen. Hvis du ønsker et vægttab skal du blot være opmærksom på at tilpasse mængden, så det passer til dit kaloriebudget.

God til prisen

70-75 % protein

Mange smage

380-390 kcal.


ISO pure proteinpulver - Bedste proteinpulver til muskelopbygning

Bodylab ISO Pure

Rigtig godt proteinpulver med et proteinindhold på op til 85% og fantastisk kvalitet. Kan også bruges i fx mad som din havregryn, skyr eller lign. hvis du ønsker at øge proteinmængden.

Milkshake-agtige smage

351 - 353 kcal. pr 100 g

81 - 85 % protein


Bodylab Clear Whey – Lav på kulhydrater og rigtig god og frisk smag !

Bedste proteinpulver til vægttab - clear whey


Derfor skal du vælge Bodylab Clear whey

Bodylab Clear Whey har et ekstremt højt proteinindhold på op til 86%, og næsten ingen kulhydrater eller fedt – Hvorfor den egner sig rigtig godt i forbindelse med et vægttab. Altså til dig, der ønsker at tabe dig og samtidig indtage proteinpulver.

Dog er prisen en faktor at overveje. Med en pris på cirka 260 kr. for 0,5 kg er det ikke det billigste valg.

Som en bonus er smagen utrolig frisk og overhovedet ikke “kvalm” som mange syntes almindelig proteinpulver kan være.


Kort om Bodylab Clear Whey

 • Type protein: Valleprotein / Whey
 • Pris pr kilo: 518 ,-
 • Friske smage
 • Højt på proteinindhold
 • Lavt på kulhydrat

Næringsindhold i Bodylab Clear Whey

 • Kcal: 346 kcal.
 • Fedt: 1,5 g
 • Kulhydrat: 0,7 g
 • Protein: 86 g

Det fulde overblik: Top-listen på godt proteinpulver til vægttab

Hvis dit mål er vægttab og du overvejer at bruge proteinpulver som en del af din kostplan, er der et par ting, du bør overveje.

 1. Kalorieindhold: Vælg et proteinpulver, der har et lavt kalorieindhold pr. portion. Dette hjælper med at kontrollere dit samlede kalorieindtag, da vægttab ofte indebærer at opretholde en kalorieunderskud.
 2. Proteinindhold: Vælg et proteinpulver, der har et højt proteinindhold pr. portion. Protein er fyldigere end kulhydrater og fedt, hvilket kan hjælpe med at mindske sult og bevare muskelmasse under vægttab.
 3. Kulhydrat- og fedtindhold: Vær opmærksom på kulhydrat- og fedtindholdet i proteinpulveret. Hvis dit primære mål er vægttab, kan det være fordelagtigt at vælge et pulver med lavt indhold af kulhydrater og fedt.
 4. Ingredienser og kvalitet: Kontroller ingredienslisten og vælg et proteinpulver af høj kvalitet, der ikke indeholder unødvendige tilsætningsstoffer eller kunstige sødemidler.

Husk, at proteinpulver ikke i sig selv vil føre til vægttab. Det er vigtigt at kombinere det med en afbalanceret kost og regelmæssig motion for at opnå de ønskede resultater. Du kan også drøfte dine specifikke behov og mål med en ernæringsekspert, der kan give dig personlig vejledning.

Listen og anmeldelserne er baseret på en bedømmelse af ingredienslisten, den bedste smag og prisen i forhold til kvalitet.

5. Diet Shake Pulver

diet shake pulver til vægttab

Næringsindhold pr. 100 g

 • Kcal: 380 kcal.
 • Fedt:  6,8 g
 • Kulhydrat: 32 g
 • Protein: 46 g

Hvorfor skal du vælge Diet Shake Pulver

Jeg forstår godt hvis dette ‘Diet Shake produkt’ ser tiltalende ud, men husk at det er IKKE et proteinpulver – Det er måltidserstatning. Ligesom vi kender det fra gode gamle nupo. Produktet er derfor fint hvis du søger noget der kan erstatte et helt måltid i flydende format, fordi du her får en del fedt, kulhydrat og selvfølgelig protein. Men med 46 % protein anses det ikke som proteinpulver – men jeg er sikker på mange forveksler det med proteinpulver.

Så vælg Diet shake hvis du søger erstatning for et helt måltid og IKKE hvis du er på jagt efter proteinpulver der egner sig til vægttab.

4. Wispy proteinpulver

Wispy proteinpulver

Næringsindhold pr. 100 g

 • Kcal: 380 -390 kcal.
 • Fedt:  6 g
 • Kulhydrat: 10 g
 • Protein: 70 g

Hvorfor skal du vælge Wispy proteinpulver:

Wispy fra Musclehouse har en smag der er i tip top. Jeg syntes dog personligt at det ikke er ligeså opløseligt i væske som vinderen af denne test, derfor må de “nøjes” med andenpladsen. Du finder Wispi i smagene; Cookies and cream, tropical, chokolade, hasselnød chokolade, vanilje og hvid chokolade jordbær.

Wispy Valleprotein indeholder 70 g protein pr. 100 g.

3. Bodylabs Whey 100

 

bedste proteinpulver til vægttab på pris

Næringsindhold pr. 100 g

 • Kcal: 380 -400 kcal.
 • Fedt:  7,5 g
 • Kulhydrat: 8 g
 • Protein: 70-78 g

Hvorfor skal du vælge Bodylabs whey 100:

Whey 100 Proteinpulver fra Bodylab har et hav af smagsvarianter og udvikler hele tiden nye og limitid editions smage, så der er med garanti også en smag for dig og de har i skrivende stund hele 12 forskellige smage at vælge i mellem – Vanvittigt.

Whey 100 indeholder 70-75 g protein pr. 100 g og koster koster 24-26 kr pr. 100 g proteinpulver, som er til at betale.

Selvom dette proteinpulver indeholder lidt flere kulhydrater og lidt flere kalorier end hvis vi sammenligner med Clear whey og ISO pure, kan du sagtens bruge dette proteinpulver til vægttab. Du skal bare huske at justere mængder så de passer med det antal kalorier du skal indtage for at tabe dig.

Så hvis ikke budgettet er til de andre varianter – så kan du sagtens vælde denne !

2. Whey 100 ISO Pure

proteinpulver til muskelopbygning

Næringsindhold pr. 100 g

 • Kcal: 351 kcal.
 • Fedt: 1,5 g
 • Kulhydrat: 3,2 g
 • Protein: 81 g

Hvorfor skal du vælge ISO Pure whey

“Det reneste protein” siger Bodylab selv om denne form for proteinpulver – og det passer ! Man kan virkelig fornemme konsistensen i munden, det klumper overhovedet ikke! Derudover vil jeg påstå at ISO whey måske er det bedste proteinpulver til muskelopbygning, du finder nemlig hele 85 g protein pr. 100 g proteinpulver.

Det har dog også en pris !

Dette proteinpulver koster omkring 40 kr pr. 100 g hvor “almindeligt” proteinpulver koster i omegn af 20-25 kr pr. 100 g. proteinpulver.

MEN du skal selvfølgelig også huske at der ikke behøver at bruges så meget pulver pr. servering pga. det højere proteinindhold.

Du kan få Whey Iso Pure proteinpulver i 4 forskellige smagsvarianter på nuværende tidspunkt; Vanilje, jordbær, chokolade og iskaffe-smag. Det er virkelig proteinpulveret for “feinschmeckeren”.

1. Bodylab Clear Whey

Bodylab clear whey proteinpulver

Næringsindhold pr. 100 g

 • Kcal: 346 kcal.
 • Fedt: 1,5 g
 • Kulhydrat: 0,7 g
 • Protein: 86 g

Pris pr kg: 518 kr.

Derfor skal du vælge Bodylab Clear whey

Bodylab kalder dette proteinpulver for ‘Den Nye Generation’ af proteinpulver – og med god grund. Normalt plejer proteinpulver at mælkeagtig og cremet, men det er denne slags proteinpulver slet ikke – Den er nemlig frisk og læskende

Men det er nu mest pga. næringsindholdet at denne type vinder første pladsen over det bedste proteinpulver til vægttab. Den har et proteinindhold på op til 86 % (alt efter hvilken smag du vælger) og nærmest ingen kulhydrater og intet fedt – så den er perfekt til dig der ønsker et vægttab og vil indtage proteinpulver.

På nuværende tidspunkt fåes den i smagene; Æble, peach, lemon, hindbær, vandmelon, grape og appelsin – og der kommer helt sikkert flere smage.

Så går du ikke ned på kvalitet og er du villig til at betale prisen – kan denne type proteinpulver helt sikkert anbefales hvis du vil ned i vægt.

Sådan er testen lavet

Vi har undersøgt proteinpulveret primært ud fra dets egnethed til vægttab. Derfor har vi lagt størst vægt på det samlede kalorieindhold og proteinindholdet. Derudover har vi også taget hensyn til faktorer som pris, smag og opløselighed i vand.

1# Protein og næringsindhold i forhold til vægttab

Et godt proteinpulver skal selvfølgelig have en tilfredsstillende mængde protein. Der er dog stor variation i mængden af protein i forskellige mærker. Der er også forskel på mængden af kulhydrater, herunder sukker, i de forskellige typer. Når vi taler om vægttab, har de proteinpulvere med det laveste indhold af kulhydrater og næringsstoffer scoret højest i testen. Dette betyder ikke, at fødevarer med kulhydrater er farlige – du kan sagtens få kulhydrater fra andre kilder.

2# Smagen

Smag er meget individuel, men i denne test har vi vurderet de forskellige proteinpulvere ud fra, hvor god og intens smagen er for hvert enkelt brand. Vi bedømmer ikke, om chokolade smager bedre end jordbær, men vurderingen af smagen er baseret på dens intensitet i hvert proteinpulver.

3# Opløselighed

Ingenting er mere ubehageligt end klumper i proteinpulveret. Derfor har vi vurderet de forskellige typer proteinpulver og brands ud fra deres evne til at opløse sig ordentligt.

4# Pris

Prisen er naturligvis også afgørende. Derfor har vi vurderet, hvilket proteinpulver der giver mest værdi for pengene i forhold til vægttab.

Kan man tabe sig og indtage proteinpulver?

JA det kan du godt – og der er en række fordele forbundet med indtag af protein under et vægttab – Men husk, det handler i aller højeste grad om dit samlede kalorieindtag på en dag.

blandt andet er det relativt mættende pr kalorie, ligesom at det har en høj termisk effekt – det vil sige, at kroppen skal bruge relativt meget energi på at fordøje det sammenlignet med fedt og kulhydrat. En kalorie fra protein vil derfor i praksis bidrage mindre til et kalorieoverskud i forhold til, hvis den kom fra fedt eller kulhydrat. 

Man anbefaler at man som minimum indtager 0,8 g protein pr kg kilo kropsvægt, som også er Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Men mange studier tyder på at proteinindtaget gerne skal være endnu højere, hvis du gerne vil undgå tab af muskelmassen. (se dette studie)

Proteinpulver er dermed en let tilgængelig løsning med henblik på at få tilstrækkelig med protein for dermed at kunne holde på den hårdt optjente muskelmasse, mens fedtet smides. (Når der tales om “vægttab”, er det reelt fedttab, de fleste ønsker. 

Det ligger i terminologien omkring “proteinpulver”, at den primære makronutrient er protein, og rationen mellem protein kontra kulhydrat og fedt minder meget om hinanden på tværs af producenter og mærker. Der er fordele ved både valle- og kaseinprotein, og personligt vil jeg anbefale den variant, hvor du finder smagen bedst, og som du bedst kan se dig være glad for at bruge i hverdagen. Det skulle jo gerne være noget, du føler bidrager til, at din mad smager endnu bedre – så er det også nemmere at holde fast ved i længden. 

Jeg kan personligt stå inde for alle de varianter, der er nævnt ovenfor i denne artikel, og samtlige kan med fordel bruges, hvis målet er vægttab.

Men hvis du gerne vil have mest mulig protein for mindst mulige kalorier, kan det være en god idé at bruge den type der hedder ‘Clear Whey’ da denne proteinpulver indeholder over 85 gram protein, og næsten ingen kulhydrater eller fedt.

Bodylab clear whey proteinpulver

Hvor meget proteinpulver skal man indtage hvis man vil tabe sig?

Mængden af proteinpulver, man skal indtage, når man ønsker at tabe sig, varierer afhængigt af flere faktorer, fx din kropsvægt, aktivitetsniveau og individuelle mål. Generelt anbefales det dog at indtage mellem 0,8-1,2 gram protein pr. kilogram kropsvægt om dagen.

Hvis du ønsker at tabe dig, kan det være en god idé at øge dit proteinindtag en smule for at understøtte muskelopbygning og bevare mæthed. Dette kan hjælpe med at bevare muskelmassen, mens du taber fedt.

For eksempel, hvis du vejer 70 kg, kan du sigte efter at indtage mellem 56-84 gram protein dagligt, afhængigt af dit præcise mål og behov. Dette kan opnås gennem en kombination af proteinpulver og proteinrige fødevarer som f.eks. magert kød, fisk, æg, mejeriprodukter, bælgfrugter og nødder.

Det er vigtigt at bemærke, at proteinpulver ikke er en erstatning for et afbalanceret kosthold, der inkluderer en bred vifte af næringsrige fødevarer.

Derudover skal du også være opmærksom på at du drikker du mange af din kalorier kan det også have en negativ effekt på et vægttab. Fordi flydende kalorier har en tendens til at have en lav mæthedsværdi sammenlignet med faste fødevarer. Dette kan føre til, at du indtager flere kalorier samlet set, da du ikke føler dig lige så mæt efter at have drukket en kalorierig drik som efter at have spist et solidt måltid.

Hvis dit mål er vægttab, er det bedre at fokusere på fødevarer med højt fiberindhold, proteiner og sunde fedtstoffer, der kan give dig en længerevarende mæthed og ernæringsmæssige fordele.

Du skal derfor være opmærksom på at du ikke drikker for meget proteinpulver hvis du går efter et vægtab.

Hvem står bag andmeldelsen af proteinpulveret?

HEJ – Mit navn er Marianne Gilbak. Jeg har arbejdet i fitnessbranchen siden 2011 – været instruktør, personlig træner, coach og kostvejleder. Jeg har været til masser af seminarer, uddannelser og foredrag om kosttilskud og indtaget proteinpulver. Jeg anbefaler kun det der virker, og er bleg for at skrive min mening hvis jeg syntes et produkt er dårligt.

Du kan læse mere om mig lige HER.

Marianne - forfatter af bedste proteinpulver

Generelle spørgsmål om proteinpulver

Hvilken smag proteinpulver er bedst?

Er det første gang du skal ud og investere i proteinpulver vil jeg helt sikkert anbefale Chokolade eller Vaniljesmag. Disse to smage kan du nemlig også bruge hvis du fx ønsker at tilføje proteinpulver til din morgenmad, proteinpandekager eller andre sunde snacks.

HVORNÅR ER DET BEDST AT DRIKKE PROTEINPULVER?

Mange skynder sig ud i omklædningsrummet så snart de har lagt håndvægten for at få deres proteinpulver, men så striks behøver du slet ikke at være. Hvis du træner fastende er det en god idé at få proteinpulver relativt hurtigt efter træning. Men har du spist flere måltider inden træning er det mindre vigtigt.

Summary
 Proteinpulver til Vægttab
Article Name
Proteinpulver til Vægttab
Description
Hvad er det aller bedste Proteinpulver til vægttab? Læs guiden og ta' dit valg
Author
Publisher Name
Gilbaks
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

0