Sunde snacks – Få sunde og nemme idéer

 In Opskrifter

Du kender det helt sikkert, du har en lang dag i sigte, og der bliver ikke tid til den store middagspause hvor du kan slappe af med et godt måltid. Så hvad gør du så ? Snacker lidt chokolade, lidt chips, kiks eller hvad der ellers er i nærheden. 

 

Hvad er en sund snack?

En sund snack er et lidt mindre måltid i min optik. Mætter ikke helt ligeså meget som et sundt mellemmåltid. Spis et mellemmåltid hvis du faktisk er sulten, imens du kan nøjes med en sund snack, hvis du bare sådan lidt “hygge-sulten” eller hvis du sidder fx foran fjernsynet og skal holde hænderne i gang. Så kan en sund snack være et perfekt alternativt.

I følge Sundhedsstyrelsen spiser vi alt for meget sukker. Derfor er det en rigtig god idé at erstatte noget af alt det sukker med nogle måltider der ikke indeholder sukker.

Du kan bruge disse sunde snacks hvis du ønsker at tabe dig, eller bare gerne vil spare på kalorierne. Du finder mange af disse snacks i en af de mange kostplaner du også kan finde på sitet her. En kostplan på 1500 kcal. er et godt sted at starte, hvis du ønsker at tabe dig.

I dette indlæg kommer jeg til at give dig en masse forslag til snacks som er sunde og kalorielette, og som ikke indeholder tilsat sukker.

 

 

Forslag til sunde snacks

 

1. Gnave-grønt

Sunde snacks - æg og grønt

Skær dine ynglings grøntsager i lange stave det kan fx være gulerødder, snack peber, agurker eller noget helt fjerde ?

Du kan også lave en dip til ud af hytteost, skyr eller lign.

 

2. Kikærter stegt i salt

 

sunde kikærte snacks

Kikærter er super smarte som snacks,  fordi de har protein i sig, og så får du en slags grøntsager.

Ta’ en dåse kikærter og smid på en brænd varm pande, med en lille smule olivenolie på. Kom groft salt på kikærterne, og lad væske stege ud af kikærterne.

Afkøl kikærterne og spis dem som snack.

 

3. Grøntsagsstænger og avocado dip

Det skal du bruge til dippen:

  • 1 AvocadoSunde snacks - Gulerødder og avocadocreme
  • 1 Spsk. skyr
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft
  • 1 fed hvidløg eller hvidløgspulver

Mas avocadoen med en gaffel, eller blend det hele sammen med en stavblender. Skær en masse grøntsagstænger ud så de kan dyppes i dippen.

Du kan fx bruge: Gulerødder, Agurker, Peberfrugter osv.

 

 

4. Skyr dip med æblebåde

Det skal du bruge til skyr-dippenÆble snacks med skyrdip

  • 100 g skyr
  • 1 tsk. peanutbutter
  • lidt kanel
  • lidt perfct sød fra Easis eller andet sødemiddel

Rør dippen godt sammen og smag den til med kanel og Sød. Skær æbler eller andre frugter i båd, og dyp dem ned i dippen.

Perfekt som aftensnack.

Vil du gøre det nemt for dig selv?

Ha’ altid et lager af sunde snacks i huset, se mine anbefalinger til sunde snacks du kan købe, som er nemt at tage med på farten eller hurtig at smække sammen:

Proteinbarer – Høje på protein og lave på kulhydrater

De kan holde sig i tasken, og så har du altid en sund snack i nærhed.

Bodylab protein bar

Proteingrød

Vil du hurtigt banke en lækker grød sammen, så tjek denne gourmet grød ud:

gourmet grød - som sund snack

Proteinvafler

Jeg har prøvet at lave dem selv – men intet slår altså disse proteinvafler fra Bodylab, på både smag og næringsindhold.

sunde vafler snacks

5. Skyr produkter

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige slags skyr med smage, som du hurtigt lige kan tage et par bidder af, hvis du har lyst til lidt sødt, og er lidt små sulten. Det er både hurtigt, og fyldt med protein.

6. Frugter

Et æble en pærer eller en banan, kan være en udemærket snacks hvis du bare lige skal have lidt i maven. Du skal ikke være bange for frugt hvis du vil tabe dig. Frugt er fantastisk

7. Proteinpandekager

Du kan lave en god stak proteinpandekager på forhånd, og lige hapse et par stykker hvis du er lidt småsulten. Disse er også super smarte og nemme at tage med på arbejde eller på farten hvis du skal sikre at du ikke ryger i kikseskålen.

Du kan finde en god opskrift på Protein pandekager her

8. Mørk chokolade

For lige at slå det fast, så er mørk chokolade ikke nødvendigvis sundere end lys chokolade. MEN mørk chokolade er tit mere intens og fyldt med mere smag, hvorfor man nemt kan nøjes med 10-20 gram ad gangen, fordi det er så smagfyldt.

Husk at vælg en god mørk chokolade, så den er fyldt med smag. Jo billigere det er, jo mere er de typisk fyldt med sukker – og så er den lige pludselig ikke så sund længere vel 😉

9. Proteinbar

Du kan som regel finde en god og sund proteinbar i fitnesscenteret, på tankstationen og i supermarkederne. De indeholder som regel mellem 150-300 kcal. Hvis det bare er en lille sult vi er ude efter at få dækket, så vælg en lille en på omkring de 150 kcal. eller del den evt. op i 2. Men husk at de kan hurtigt blive en erstatning for slik, så hvis du bare spiser dem i stedet for en marsbar, er det måske ikke den bedste og sundeste løsning. Men de indeholder som regel en god portion protein, kulhydrat og fedt.

 

10. Smoothies med protein og grønt.

Smoothies med bær og frost grønt er en god måde til at få frugt og grønt ind på. For at gøre dem så proteinholdige som muligt kan dusund smoothie som en lille snakc tilsætte lidt skyr eller proteinpulver.

Prøv evt den opskrift:

Blend det hele og drik afkølet.

Smager fantastisk.

 

Det var 10 forslag til sunde snacks som du kan indtage på daglig basis uden at det vælter kaloriebudgettet.

Men husk at det selvfølgelig er det samlede kalorieindtag der er vigtigt hvis du ønsker at tabe dig. Man kan spise for meget af alt, også selvom det ser sundt ud.

 

 

Generelle spørgsmål om snacks

 

Hvad er sundt at spise som snack?

Hvis du ønsker at tabe dig, er det en god idé at finde en snack der mætter relativt meget, uden at det vælter kaloriebudgettet. Derfor er det en god idé at finde en snacks der indeholder godt med fibre, protein og evt. lidt fedt. Det kan fx være grøntsager eller nogle af de andre muligheder du finder i dette indlæg.

Hvad kan man erstatte slik med, hvis man er lækker sulten?

Hvis du ønsker at tabe dig, er det en god idé at finde noget der er så kalorielet som overhovedet muligt. Hvis det stadig skal give dig en sød smag kan det fx være frugt.

Hvad kan man spise som aftensnacks?

Et lille let måltid der ikke gør dig så propmæt at det forstyrrer din søvn. Men lidt mad som gør at du kan sove om natten så du ikke ligger søvnløs. Dette kan fx være en lille knækbrød, en portion skyr eller andet i den stil.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sunde snacks - Få 10 lækre og nemme idéer
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

hjemmelavet proteinbar