Få mest ud af et træningsforløb

 In Ikke kategoriseret

Lad os bare være ærlige – at hyre en Personlig træner er en “luksusvare” og ikke noget, du BARE kaster penge efter. Derfor er det en god ide at gøre sig nogle overvejelser allerede inden du hyrer en træner, og ligeledes er der ting, der er vigtige undervejs i et forløb, for at du skal få så meget værdi for pengene som muligt.

Her kommer der et par ting, du kan tage stilling til, før du hyrer en træner, og ligeledes undervejs i et forløb, hvis du overvejer en personlig træner.

Før du hyrer en Personlig Træner

1) Check baggrunden

Fitnessbranchen er i vækst, og der kommer flere og flere trænere / coaches frem overalt. Nogle med en mere relevant baggrund end andre. Stil dig selv spørgsmålet, hvad du lægger mest vægt på før du beslutter dig for, hvem der skal være din fremtidige træner, uddannelse eller erfaring? En eller anden form for basis baggrund vil jeg sige er et MUST – det er trods alt din krop, det handler om. Hvis du ikke stiller spørgsmålstegn til din træners baggrund, eller ikke kan læse dig frem til det, bør alarmklokkerne begynde at ringe. Hvordan er du ellers sikker på, hvad han eller hun foretager sig?

Læs her hvordan du spotter en Bullshit-træner –> https://gilbaks.dk/stop-tro-paa-samtlige-instagram-raad/

Erfaring er et andet element, som du også bør kigge efter, men du skal også huske at alle skal selvfølgelig starte et sted – så en ny træner er ikke nødvendigvis en dårlig træner.

2) Nævn særlige behov

Kommunikation er vigtig! Har du særlige skader, der skal tages hensyn til, eller et liv udover træning der er mere vigtig end alt, hvad der hedder kost og træning? Så nævn det, og fortæl om dine prioriteringer. Det bliver meget lettere at forholde sig til resultater og fremskridt, hvis alle kortene er lagt på bordet, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Husk din fremtidige træner er ikke tankelæser, så hvor skal han / hun vide hvad der er vigtigt for dig, hvis ikke det bliver sagt?

Når du er i gang

Når du så er kommet i gang, og har valgt en træner, er der her et par tips til hvordan du får mest muligt for pengene og får skabt et godt forhold til din træner.

Chins

 

1) Kom i god tid og vær forberedt

Du betaler for tiden, så hvis du vil have mest for pengene så sørg for at komme i god tid. Du kan eventuelt spørge din træner, hvad han/hun anbefaler som opvarmning, og så kan du selv klare dette inden selve sessionerne starter med din træner. På den måde har I mere tid sammen til at fokuserer på alt det sjove.

2) Vær klar til at lære

Din træner vil dig kun det bedste (forhåbentligt) så vær klar på at tage imod alle gode råd, både hvad angår retning af teknik og hjælp til hverdagens små problemer. Din træner gør det kun, for at få dig i så god form som muligt. Og det er ikke fordi han eller hun bare synes at der SKAL være noget at rette, som fx hver gang i træner den der dødløft 😉

3) Kommuniker så tydeligt som muligt

Ligesom før du starter et forløb op, er kommunikation undervejs mindst ligeså vigtigt. Sørg for du kan fortælle din træner alt hvad der ikke fungerer mht. kost/træning. Jo mere du fortæller, jo bedre forstår din træner dig, og jo mere kan han eller hun evt. hjælpe dig i den rigtige retning. Det er selvfølgelig ligeledes lige så meget din træners ansvar at spørge indtil hvad der virker og ikke virker, men hvis du bare svarer at alt går fint, selvom det i virkeligheden ikke gør, er det svært at gøre tingene anderledes. Så få skabt et miljø hvor det er let at få sagt tingene som de er.

4) Du ønsker at lave en ændring

Til allersidst er det vigtigt, at du er klar på at ændre adfærd, før du hyrer en træner. Dette gælder både i træningssammenhæng, men også i forhold til kost og livsstil. Hvis du hyrer en træner og har tænkt dig at du egentlig vil fortsætte de samme træningsrutiner og fortsætte med at spise som du gør nu, er det måske en dårlig ide at kaste penge efter?

Medmindre du ikke har andet at bruge dine penge på – så er det også okay 😉

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Så får du besked når der er nye blogindlæg

 

 

IMG_9993_1

 

Recommended Posts

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.686 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Personlig træner