Sunde Desserter – Find et lækkert alternativt

 In Opskrifter

Hvis du også har en sød tand, men samtidig måske gerne vil leve lidt sundere eller smide lidt kilo, så kan en lidt sundere dessert være en lækker og god mulighed. Her finder du en masse lækre alternativer til den klassiske dessert fyldt med smør og sukker – Disse desserter er uden sukker, lavere på kalorier end “den normale version” og mange med friske frugter og super nemme at lave.

Opskrift på proteinvafler

Proteinvafler er nemme at lave, sålænge du har et vaffeljern. Spar på kalorierne med denne sundere udgave af vafler.

hjemmelavet proteinbars som sunde desserter

Proteinbars er ikke kun for folk der træner men kan sagtens være en sund dessert. Find en lækker opskrift her.

Opskrift på bananpandekager

Bananpandekager er lækre og bløde i konsistensen og en perfekt dessert. Disse er sukkerfrie og med proteinpulver – super nemme at lave.

proteinpandekager

Proteinpandekager er fyldt med protein og tager kun få minutter at lave.

havregrød som dessert

Havregrød kan nemt laves ekstra lækker, ved fx at tilføje frugt, nødder eller sukkerfri toppings.

Smoothies kan være super lækre og samtidig sunde hvis du har lyst til lidt lækkert.

bananbrød som lækker snack

Bananbrød eller en sund banankage er en super lækker dessert, som alle bananelskere kan spise. Find opskriften på en sundere banankage her

Hyteost dessert

Hytteost som dessert tænker du måske? Ja den er god nok, hytteost er nemlig fedtfatting og fyldt med proteiner hvorfor den egner sig super, hvis du lige er lidt lækker sulten om aftenen foran fjernsynet.

Hvad er en sund dessert?

En sund dessert er et måltid som du kender det men i en mere alternativ udgave. Den indeholder gode næringsstoffer og har et lavt indhold af sukker, fedt og kalorier sammenlignet med traditionelle desserter. På denne side finder du eksempler på sunde desserter og lækre måltider. Du kan også bruge opskrifter som sunde mellemmåltider eller måske en sund morgenmad.

 

Hvorfor vælge et sundere alternativ?

Når det kommer til at tilfredsstille vores søde tand, kan vi sagtens nyde en sund dessert uden at gå på kompromis med smagen. Valget af en sund dessert bringer en række fordele med sig. Udover at give os mulighed for at tilfredsstille vores cravings på en sundere måde, kan en sund dessert bidrage til vores generelle velvære og ernæringsmæssige behov. Ved at vælge en sund dessert, fyldt med næringsrige ingredienser som frugt, nødder og fuldkorn, kan vi få en tilfredsstillende sød smag samtidig med at vi tilfører vores kroppe vigtige vitaminer, mineraler og fibre.

Men husk at hvis du ønsker at tabe dig, skal du stadig være opmærksom på hvor mange kalorier du får. Hvis du fx følger en kostplan på 1500 kcal, men spiser en dessert på 4-500 kcal er der lige pludselig ikke mange kalorier tilbage til resten af dagen.

Men engang i mellem er det helt fint at vælge en dessert, sålænge de passer ind i din livsstil.

Summary
recipe image
Recipe Name
Sunde Desserter
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

0
Protein smoothie