Hvad er Biosignature ?

 In Ikke kategoriseret

Biosignature

Biosignature er en form for udvidet eller avanceret fedtprocentmåling, der udover at fortælle din fedtprocent, også viser hvor på kroppen fedtet lagres.

Alt efter hvor på kroppen man lagrer mest fedt, kan det give et billede af hvordan ens hormonelle balance ser ud, eller rettere sin hormonelle ubalance. Ved at måle hvor på kroppen du lagrer mest fedt, kan Biosignature være et redskab til hvor der eventuelt skal sættes ind for, at man har de bedste forudsætninger til vægttab eller muskelopbyggelse. Det kan være ved at følge en specifik kostplan eller vælge bestemte kosttilskud for at få resultataer.

Alt efter hvor på kroppen man lagrer mest fedt, fortæller målingen hvad der evt. kan være skyld i dette. Det kan fx være mangel på søvn, er du stresset, er du insulin resistens, og meget meget mere.

Det skal dog ikke betyde sådan, at blot fordi man har mangel på søvn og man herefter “fixer” søvn problemet, så taber man sig lige præcis det sted og ikke andre steder på kroppen. Biosignature er ikke lig punkt-forbrænding.

Vil du ha’ målt din fedtprocent?

Hvis du ønsker at få målt din fedtprocent, med biosignature metoden, skal du finde en personlig træner som har taget kurset.

Hvordan virker biosignature?

Målingen foregår ved hjælp af en fedttang, der måler hudfolder 12 forskellige steder på kroppen. Hvis punkterne over tid bliver mindre, men vægten er den samme, så betyder det at det er fedt der bliver forbrændt og ikke muskelmasse. Det gode ved tangen, kontra de meget omtalte Tanita vægte, er at målingen er reliabel, dvs. den viser samme resultat, måling for måling. Hvorimod vægten er meget upræcis, og har kan have store udsving ved blot de mindste ændringer. Selvfølgelig er der en vis måleusikkerhed, men den er betydelig mindre ved brug af tangen, kontra de vægte du ser i centeret.

Der måles:

 • Under hagen
 • Kinden
 • Brystet
 • Triceps
 • Ryg
 • Siden af maven
 • Hoftekammen
 • Maven
 • Knæ
 • Læg
 • Forlår
 • Baglår

Kosttilskud og Biosignature

biosignatureBiosignature er udviklet af det firma der hedder Poliquin, og oprindeligt af den Berømte/berygtede Charles Poliquin. For at man som bruger, skal have gavn af målingen, er der meget fokus på kosttilskud. Og sjovt nok sælger firmaet selv de kosttilskud. Her bør man altså blive mere eller mindre skeptisk, hvis ens træner anbefaler man skal starte op med 6-7 forskellige kosttilskud, for at tabe fedt fx. Det er altså ikke sådan at bare fordi man begynder på diverse kosttilskud, at man så pludselige taber sig alle de svære steder.

OBS

Der er også visse begrænsninger ved at bruge en tang til at måle fedtprocent. Vejer du som kvinde over de 80 kg og mand over ca. 100 kg. er målingen tæt på ubrugelig, da den simpelthen vil være for upræcis. For at være lidt politisk ukorrekt: “Man kan simpelthen ikke være for fed” – hvis man vil bruge målemetoden.

Kritik af Biosignature

Biosignature er blevet kritiseret af mange “kendisser” indenfor fitnessverdenen, og det er også med god grund. Der findes ingen videnskabelig dokumentation for at målingen kan fortælle noget om ens hormoner, og der skal selvfølgelig blodprøver til, for at man kan sige om ens hormoner er i balance eller ej.

Derudover bliver Biosignature tit brugt som en udvidet fedtprocentsmåling, det er den i virkeligheden ikke beregnet til (i følge underviserne), men det er det man nemt kan forholde sig til. Problemet er bare at den måler relativt lavt, specielt på kvinder, fordi metoden ikke rigtig tager benene med i ligningen om fedtprocenten (selvom de måles – lidt mærkeligt ikk’?). Kvinder lagrer typisk meget af deres fedt på underkroppen, så det giver et ret skævvredet billede på ens fedt%. Jeg har målt kvinder der har haft store hofter og ben, men hvis overkroppen bare er rimelig normal, kan kvinder nemt måles til under 20 % selvom de ved øjekast, tydeligt ikke er så lave.

Summary
Hvad er Biosignature?
Article Name
Hvad er Biosignature?
Description
Biosignature er en avanceret fedtmåling der fortæller om hvor på kroppen der lagres mest fedt, og hvilke hormoner der har en indvirkning på dette.
Author
Publisher Name
Gilbaks
Publisher Logo
Recommended Posts

Leave a Comment

fifteen − fourteen =

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.