Sådan finder du den bedste personlig træner til dig !

 In Træning

At hyre en personlig træner er blevet mere og mere populært de seneste år, og med rigtig god grund – Du kan få nogle fantastiske resultater, hvis du gør en indsats, og hvis du vælger den rigtige for dig. I denne artikel skal vi kigge på hvordan du finder en personlig træner, hvad end du ønsker vægttab, muskelopbygning eller bare gerne vil lære at træne.

Hvad er personlig træning?

Personlig træning, er trænings der er tilpasset lige præcist til dig. Kort sagt er det at du hyrer en personlig træner X antal gange om ugen, og personen har så alt sit fokus rettet på dig.

Det er altså kun dig og din personlige træner.

Det er sådan set ligemeget om du løber, cykler eller styrketræner – du kan have en personlig træner indenfor for alle genre af træning. Typisk er der dog fokus på styrketræning, når du har personlig træning, fordi det er lidt mere komplekst end at sætte sig op på en cykel, eller at tage løbeskoene på. Så tit og ofte er omdrejningspunktet styrketræning.

Hvordan finder jeg en personlig træner?

Først og fremmest er det en god ide at overveje hvor langt du er villig til at transportere dig selv, når du hyrer en personlig træner. Medmindre du vælger en online coach, har lokation bare en kæmpe betydning – søg derefter i dit nærområde, fx: Personlig træner Aalborg, personlig træner Odense osv.

Derefter er det en god ide at overveje hvad du ønsker hjælp til. Fx er det skide dumt at hyre en træner der er super kompetent, og ultra dygtig indenfor vægtløftning eller Crossfit – hvis du ønsker hjælp til et vægttab, og hvordan du kan få træning til at passe sammen i en presset hverdag – Personen ved muligvis ikke hvordan det er hvis du har et presset job, en hverdag og et liv hvor alt ikke handler om træning.

Eller hvis du gerne vil lære at træne med kettlebells øvelser og den personlig træner du vælger aner knap nok hvad det er, og bruger kun maskiner?

Jeg håber du forstår pointen? Det kan selvfølgelig godt være at du ikke helt ved hvilken retning du vil bevæge dig hen i inden du starter. Men selvom du ikke har den store træningserfaring, har nok en ide om hvad du gerne vil ha’ ud af det, og så vælg efter det.

Så et rigtig godt råd til at finde en god personlig træner er:

Check din kommende træners baggrund inden i starter op (uddannelser, tidligere klienter mm.)

Fitnessbranchen er i vækst, og der kommer flere og flere personlige trænere og coaches frem overalt. Nogle med en mere relevant baggrund end andre. Stil derfor dig selv dette spørgsmål:

Hvad lægger jeg mest vægt på? Uddannelse, erfaring, lokation, tilgængelighed, pris eller noget helt andet?

 

Find en personlig træner der passer til dig !

Hvordan du finder en GOD personlig træner?

Okay det her afsnit er 100 % subjektivt, men efter over 10 år i fitness og trænerbranchen, håber jeg du vil lytte til mine råd.

En eller anden form for basis uddannelse vil jeg sige er et MUST – det er trods alt din krop, det handler om.

En relevant baggrund bør bestå af en eller anden form for ‘Anatomi og fysiologi uddannelse’ – det kan være på et kursus eller fra en længere videregående uddannelse, som der eks. bliver undervist på fysioterapeut eller idrætsstudiet.

Derudover bør en personlig træner, efter min mening, også have en form for personlig træner uddannelse i baghånden.

Hvis du finder en træner der i hvertfald har disse uddannelser, er det i hvertfald en god start.

Hvis du ikke stiller spørgsmålstegn til din træners baggrund, eller ikke kan læse dig frem til det, bør alarmklokkerne begynde at ringe. Hvordan er du ellers sikker på, hvad han eller hun foretager sig?

Erfaring er et andet element, som du også bør kigge efter. Men husk at alle skal selvfølgelig starte et sted – så en ny træner er ikke nødvendigvis en dårlig træner. Men her er det typisk mere prisen der kan svinge. En personlig træner der er helt ny har højst sandsynligvis en lavere timeløn, end en der har +10 års erfaring.

Find en træner med god kemi

Derudover er kemi og sindsygt vigtigt. Hvis du skal træne med din personlige træner 3 x om ugen er det vigtigt at i kan sammen, ellers bliver det nogle lange uger – og det er både for din og din træner skyld.

BONUS TIP til at finde en god personlig træner:

Find en træner der har opmærksomheden på DIG – og ikke på sin telefon. Måske du tænker; Doooh?! – Men det er nok noget af det der irretere mig allermest når jeg går rundt i fitnesscenter og kigger på en personlig træner der står og skal træne en klient. Der findes ufattelig mange der bruger mere af tiden på at kigge ned i skærmen, i stedet for at kigge op og se om klienter udfører øvelsen rigtigt !? Måske det bare mig der er blevet en sur gammel dame – Men ville du betale en personlig træner for det?

 

Når træningsforløbet starter med din personlige træner

Når du er kommet i gang med et personligt træningsforløb er der også et par ting du skal være opmærksom på, lad os kigge på dem.

 

Vær fleksibel i forhold til opstart og træningstidspunkter

Når du har besluttet dig for opstart med din personlige træner, og du har fundet den rigtige, så gør dig nogle overvejelser om hvornår på dagen det er realistisk for dig at placere træningerne.

HUSK at personlige trænere er også bare helt almindelig mennesker, og de kan ikke holde til at arbejde fra kl. 5 om morgenen til kl. 21 om aftenen. Det kan derfor være en god ide at tjekke eller forhøre dig om, hvornår din udvalgte træner er til rådighed (TIP – det står tit på mange personlige træneres hjemmesider, så du kan hurtigt læse dig til om det kan lade sig gøre i forhold til dit skema). Vær fleksibel i forhold til tiderne, det er ikke sikkert din træner ligepræcist har et hul kl. 16:15, selvom det måske lige er der det passer dig allerbedst.

Det samme gælder for opstart. Det gør ikke noget at sige til i god tid, selvom du måske først har planlagt et træningsforløb efter en bestemt dato. På den måde er det også nemmere for dig at finde en tid hvor du kan placere træningerne.

Nævn særlige behov

Kommunikation er vigtig! Har du særlige skader, der skal tages hensyn til, eller et liv udover træning der er mere vigtigt? Så nævn det, og fortæl om dine prioriteringer.

Det bliver meget lettere at forholde sig til resultater og fremskridt, hvis alle kortene er lagt på bordet, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Husk at din fremtidige personlige træner, ikke er tankelæser, så hvor skal han / hun vide hvad der er vigtigt for dig, hvis ikke det bliver sagt?

Kom i god tid og vær forberedt

Du betaler for tiden, så hvis du vil have mest for pengene så sørg for at komme i god tid. Du kan eventuelt spørge din personlig træner, hvad han/hun anbefaler som opvarmning. Så kan du selv klare dette inden selve sessionerne starter med din træner. På den måde har I mere tid sammen til at fokuserer på alt det sjove. Du får derfor endnu mere valuta for pengene 🙂

Personlig træner

 

Vær klar til at lære af din personlige træner

Din træner vil dig kun det bedste (forhåbentligt) så vær klar på at tage imod alle gode råd, både hvad angår retning af teknik og hjælp til hverdagens små problemer. Din træner gør det kun, for at få dig i så god form som muligt. Og det er ikke fordi han eller hun bare synes at der SKAL være noget at rette, selvom du måske kan tænke er det virkelig nødvendigt? 😉

Kommuniker så tydeligt som muligt med din personlige træner

Ligesom før du starter et forløb op, er kommunikation undervejs mindst ligeså vigtigt. Sørg for at du kan fortælle din træner alt hvad der ikke fungerer mht. kost/træning. Jo mere du fortæller, jo bedre forstår din personlige træner dig, og jo mere kan han eller hun evt. hjælpe dig i den rigtige retning.

Det er selvfølgelig ligeledes lige så meget din træners ansvar at spørge ind til hvad der virker og ikke virker. Men hvis du bare svarer at alt går fint, selvom det i virkeligheden ikke gør, er det svært at gøre tingene anderledes. Så, få skabt et miljø hvor det er let at få sagt tingene som de er.

Du ønsker at lave en ændring

Til allersidst er det vigtigt, at du er klar på at ændre adfærd, hvis det er et vægttabsforløb der er formålet med at have en personlig træner. Eller at du klar på at ændre teknik i bestemte øvelser, selvom det måske er anderledes end hvad du plejer at gøre.

Dette gælder både i træningssammenhæng, men også i forhold til kost og livsstil. Hvis du hyrer en personlig træner og har tænkt dig at du egentlig vil fortsætte de samme træningsrutiner og fortsætte med at spise som du gør nu, er det måske en dårlig ide at kaste penge efter?

Medmindre du ikke har andet at bruge dine penge på – så er det også okay 😉

Husk at dukke op når dig og din træner har aftalt

Ja det her kan måske lyde banalt og åbenlyst, men det er måske noget af det aller vigtigste … I min tid som personlig træner har jeg stået ufattelig mange gange og ventet på en klient, der enten har glemt det, eller fandt på noget sjovere at lave i mellemtiden. Fair nok – man skal selv bestemme hvad man bruger tiden på – Men lad vær med at spilde din træners tid.

Du bliver heller ikke bare væk til en frisørtid, en lægeaftale eller andet i samme stil vel?

 

 

Jeg håber du er blevet klogere på om personlig træning er noget for dig, og hvordan du vælger den rigtige der passer til dig.

Her til sidst, så lad os lige ridse nogle af fordelene op ved at have en personlig træner

Fordele ved personlig træning:

  • Du får lært at træne på en måde der passer til dit niveau. Du har derfor en bedre forudsætning for gode resultater end hvis du gjorde det på egen hånd.
  • Då får lært diverse tekniske øvelser, som kan være svære selv at vurdere om du gør optimalt.
  • Du ved hvad du skal give dig i kast med når du stiger ind i træningslokalet – hvilket giver mere ro på.
  • Du yder mere, end hvis du trænede på egen hånd, og der ikke var nogen til at holde øje med dig

Kunne du tænke dig et gratis træningsprogram?

Læs og dette indlæg …

Sådan bliver du personlig træner

FAQ om personlig træning 

Hvad er en god personlig træner?

En god personlig træner tager hensyn til dig, din krop, dine skader og skavanker. Så er det selvfølgelig også en person der vil dig det bedste, og en der kan få dig til at yde det maksimale.

Summary
Personlig træner - sådan finder du den bedste
Article Name
Personlig træner - sådan finder du den bedste
Description
Sådan får du mest ud af et træningsforløb ved en Personlig træner
Author
Publisher Name
Gilbaks
Publisher Logo
Recommended Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Kettlebell træning