Træning efter kejsersnit

 In Træning

Du har født og det endte med et kejsersint. Hvad end du har fået et akut eller et planlagt kejsersnit er der nogle ting som du skal tage hensyn til, som ikke helt gælder hvis du har født på “normalvis”. Du skal selvfølgelig være opmærksom på de “gængse ting” når du genoptager træning efter en fødsel, som et bækken der kan have haft det hårdt, plus eventuelle delte mavemuskler som du også skal tage højde for.

Men efter et kejsersnit har du et sår der skal hele – det er det du skal være allermest opmærksom på, før du genoptager din træning.

 

Anbefalinger til træning efter et kejsersnit

Efter kejsersnit lyder anbefalingerne at du skal vente 6-8 uger med at begynde at genoptage træningen. Men sandheden er at der er ingen der ved hvornår du reel er klar, for det er ikke sådan at du får en specifik undersøgelse – og lægerne efter 6 uger kan sige; aaargh den er ikke helt god, du må hellere vente.

Nej igen er du i princippet overladt til din egen fornemmelse.

Jeg fik selv kejsersnit … Men var relativ hurtig ovenpå igen efter at stingene blev fjernet. Så igen lidt aktivering af bækkenet og baldemuskulaturen, startede jeg op med så småt derhjemme efter de første 3 uger. Ingen ydre vægt på – men ligesom de anbefaler du skal op og gå med det samme, så sker der heller ikke noget ved at begynde at aktivere disse muskler.

Det du skal være allermest opmærksom på efter kejsersnit er selvfølgelig dine mavemuskler. Og hvornår bliver de sat under pres? Det gør de hvis du løfter noget der er for tungt i en uhensigtsmæssig position.

Igen til 8 ugers læge undersøgelsen er der heller ikke nogle her der undersøger dine mavemuskler og kan sige med 100 % sikkerhed at du bare er klar til at give den fuld skrald. Så ligesom ved en almindelig fødsel; så start i de små – og byg op.

Planlagt kejsersnit og træning

Er du en af dem der ved at du skal ind og have et kejsersnit er du heldig – Fordi så kan du nemlig forberede dig. Et kejsersnit er en operation og en operation er hårdt for kroppen, og det kræver heling bagefter. Så hvis du ved at du skal have et kejsersnit kan du allerede inden kejsersnitte begynde at “træne dig op til det”.

Hvad mener jeg med at træne op til et kejsersnit?

Jo du kan sørge for at holde dig aktiv, sund og stærk – selvom du er gravid. Fordi jo stærere din krop er INDEN et planlagt kejsersnit, jo nemmere og hurtigere er du tilbage på benene bagefter.

 

Læs også: Sådan træner du efter en fødsel

Træning efter Akut kejsersnit

Hvis du har fået et akut kejsersnit kan du af gode grunde ikke forberede dig. Jeg gætter på at du læser med her fordi du måske allerede har fået et kejsersnit. Alt efter hvor hård en omgang du har været igennem er din krop måske noget længere om at komme sig. Men hvis du venter de 8 uger burde du i hvertfald kunne begynde at træne ligeså stille.

Det er svært at sige hvornår man er klar til at træne igen efter kejsersnit – og ingen kan give dig et definitivt svar. 

Så mærk efter – start stille og roligt op – byg på ….

Mærker du ingen ubehag kan du sagtens køre på.

 

God træning 🙂

P

Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

personlig træner uddannelse - hvordan bliver man coach?