Oppustet mave – Sådan undgår du det

 In Træning

Oppustet mave kan være ubehageligt hvis det står på i længere tid ad gangen. Her skal vi kigge på hvad det kommer fra og hvordan du undgår det.

Hvorfor bliver maven oppustet?

Luft i maven kan komme indefra og udefra. Det kan skyldes at du synker eller sluger luft i forbindelse med når du spiser eller tygger. Det er helt normalt at du sluger luft ind uden at det giver nogle former for gener. Det kan også være hvis du fx tygger tyggegummi, spiser hurtigt og mange sluger også luft ind hvis de er nervøse. Dette kan gøre at maven er oppustet.

Luft i maven indefra

Man vil også kunne opleve at luften kommer indefra og det er tarmen der danner luften. Det er dine tarmbakterier der danner luften og nogle producerer mere end andre. Nogle er fx mere overfølsomme overfor nogle typer af grøntsager, frugter og bønner end andre. Der er fx nogle der døjer med det der hedder Irriteret tyktarm, hvor det er nødvendigt at undgå visse typer af fødevarer. Det kan fx også være mælk eller kaffe som nogle også oplever at blive oppustet af. Men det er dog de færreste af befolkningen der døjer med dette.

 

Sådan undgår du en oppustet mave

Hvis du oplever at oppustheden også selvom at du måske spiser langsomt og ikke tygger tyggegummi kan det måske skyldes en af disse faktorer:

  • Du mangler fibre i din kost
  • Du dyrker ikke nok motion
  • Du drikker ikke nok vand
  • Du har dårlige toiletvaner
  • Du er stresset
  • Du har spist noget du ikke kan tåle.

En anden mulighed er også at du måske overspiser, eller indtager for meget af en bestemt væske, så vil det også drille maven og du kan føle dig oppustet.

Sørg derfor at få nok fibre i din kost, dyrke motion og drikke nok vand, hvis du føler dig oppustet og det fx begrænser dig i at din mave ser flad ud.

→ Se hvordan du får en flad mave her

DENNE ARTIKEL er skrevet af:

Mit navn er Marianne, jeg står bag Gilbaks.dk –  Jeg er Personlig træner og fitness ekspert med mere end 10 års erfaring i branchen. Jeg laver ikke bare hurtige artikler for at få likes, men går i dybden så du får reel værdi af at læse dem. Har du et emne jeg skal tage op, er du velkommen til at tage kontakt.

Summary
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Mave hjemmeøvelser -