Kalorieberegner

 In Vægttab

Udregn dine kalorier og dit samlede kalorieindtag her !

Husk at indstille kalorieberegner til ‘Metrics’.

Hvorfor bruge en kalorieberegner?

Du kan bruge en kalorie beregner, hvis du gerne vil have et estimat på hvor mange kalorier du kan tillade dig at spise på en dag. Eller hvis du gerne vil tabe dig, eller tage på, og du gerne vil vide hvor mange kalorier du kan indtage på en dag. Når du bruger kalorieberegneren, så husk at tage udgangspunkt i DIT liv, og din hverdag – ikke hvordan du ønsker at din hverdag ser ud. Med dette mener jeg at der er lavet mange undersøgelser de viser at når vi selv skal vurdere hvor aktive vi er, overestimere de fleste deres aktivitetsniveau.

“Jeg skal også træne 4 gange om ugen, derfor indstiller jeg kalorieberegneren til dette”

Ah ah ….

Så får du ikke så meget ud af den.

Ta’ udgangspunkt i dit liv, og din hverdag.

Hvis du skal igang med et vægttab, og du fx gerne vil følge en kostplan, kan du bruge kalorieberegneren til at finde et udgangspunkt til dig selv eller andre. Ligemeget om du vil tabe dig, tage på, eller bare gerne vil vide hvor meget du skal spise hvis du vil holde din vægt, kan det være rart at vide hvor mange kalorier du kan tillade dig at spise.

Læs også: Find en gratis kostplan !

Kalorieindtaget er individuelt

Hvor mange kalorier skal man have på en dag er individuelt fordi vi alle har et forskelligt kalorie behov, og derfor er det smart at bruge en kalorieberegner.

Hvor mange kalorier du har behov for afhænger bl.a. af disse faktorer:

  • Din alder
  • Dit køn
  • Din vægt
  • Din fedtmasse vs. muskelmasse
  • Dit aktivitetsniveau

Brug kalorieberegneren til at udregne hvor mange kalorier du skal have om dagen helt gratis. Derefter kan du bruge diverse tællere eller en app til at holde øje med dine kalorier.

Der er ikke et eksakt antal kalorier du skal indtage om dagen, dit kaloriebehov variere fra dag til dag, alt efter hvor aktiv du er. Du kan sagtens have en stillesiddende dag, hvor du ikke træner og sidder ned det meste af dagen hvor dit kaloriebehov er rigtig lavt. Hvorimod det hurtigt kan stige hvis du er aktiv, træner og generelt bare holder dig i gang.

Derfor kan dine kalorier om dagen sagtens svinge med optil 1000 kcal i forskel. Derfor kan du kun bruge kalorieberegneren som et estimat.

Når du lige har fået en føling med hvor mange kalorier du kan spise, og hvor meget det er i mad, kan du ligeså stille ligge kalorietællingen fra dig. Hvis du skal i gang med et større vægttab, så husk også at det skal være realistisk i hverdagen. Det skal altså kunne holde på sigt, og det er de færreste mennesker der gider at tælle kalorier hver dag. Så, så snart du har fået en føling med hvor meget mad du kan tillade dig at indtage som passer til dine mål, anbefaler jeg dig helt sikkert at prøve UDEN at tracke alt din mad.

Når du har fundet ud af dit udgangspunkt, så tænk på hvor i din kost du kan “spare” på energien. Her får du et par nemme måder til at skære kalorier fra:

  • Spise mindre portioner
  • Springe et måltid eller flere over
  • Spise mindre energitætte måltider

At spise mindre portioner giver sig selv. Er du vant til at tage 2 portioner, så nøjes med 1 og du kan hurtigt spare en masse kalorier. At springe et måltid over virker også umiddelbart lige til.

MEN – der er en risiko for at du bliver mega sulten hvis du vælger en af disse 2 tilgange. Bliver du først sulten kan det være svært at opnå et vægttab.

Derfor anbefaler jeg at du vælger den sidste metode, altså: Spis mindre energitæt mad. Det betyder kort sagt at du skal sørge for at vælge madvarer der fylder meget på tallerkenen, MEN som ikke fylder meget i kalorieregnskabet. Det kan fx være at bytte sukker-sodavand ud med lightsodavand, eller grøntsager ud med pasta.

På den måde fylder du stadig maven op, men sparer på kalorierne.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kalorieberegner
Author Rating
51star1star1star1star1star
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

kostplan 2000 kcal.