Chili con carne m. spidskålsbund
Opskrift: Chili con carne m. Spidskålsbund
Det skal du bruge:
Kødsovsen: (til flere portioner)
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse Kidney bønner
- 1 dåse hakket tomat
- 70 g Tomatpure
- 1 løg
- 1 tsk. spidskommen
- Salt / peber
- Chili, oregano, basilikum, hvidløg efter behov
Bund
- 200 g Spidskål pr. person
Sådan gør du:
Start med at svitse løgene i en stor gryde. Brun derefter kødet. Når kødet er brunet, tilsættes de resterende ingredienser. Lad det stå og simre i ca. 20 min og smag til med salt og peber og de resterende krydderier.
Spidskålen snittes i fine strimler og bruges som bund. Spidskålen kan svitses hurtigt på panden, men fungerer også fint kold
Tip
Tilsæt evt. en glat creme fraiche eller Guacamole på toppen, eller drys med revet parmesan. Er du til stærk mad kan du smide et par jalapenos ovenpå.
Makrofordeling (for kødsovsen)
Kcal: 1125
Protein: 139 g
Fedt: 27 g
Kulhydrat: 68 g
Ønsker du flere ideer til opskrifter og træning?