Valleprotein – Alt om Whey Proteinpulver

 In Kosttilskud

Whey proteinpulver eller valleprotein er noget af det bedste proteinpulver der findes, pga. den komplette aminosyrerprofil. Det er også den type proteinpulver der er mest kendt, og som der sikkert sælges mest af rundt omkring. Det er der også en grund til – det er nemlig en super kilde til protein.

 

Valleprotein, er en blanding af proteiner isoleret fra valle, som er den flydende del af mælk, der udskilles under osteproduktion.

Ostemagere plejede at kassere det, før de opdagede at man kunne lave en forretning ud af det.

Efter at være blevet adskilt under osteproduktionen gennemgår vallen forskellige forarbejdningstrin for at blive det, som folk generelt genkender som valleprotein – et pulver, der tilsættes til shakes, måltidserstatninger og proteinbarer.

Valleprotein smager ikke særlig godt i sig selv, og derfor er det normalt med smag. De mest populære smage er med chokolade-, vanilje- og jordbærsmag er populære.

Er Valleprotein for alle?

Whey proteinpulver egner sig ikke til personer med lactoseintolerance eller mælkeallergi. Hvis du er laktoseintolerant bør du undgå whey protein, da det indeholder mælkesukker (lactose) og mælkeproteiner.

Der er dog andre alternativer tilgængelige hvis du har mælkeallergi. Du kan bl.a vælge: Sojaprotein, Risprotein, Hamprotein eller Ergobaseret protein.

Hvilken smag proteinpulver skal man vælge?

Valget af smag på proteinpulver afhænger af personlig præference. De fleste proteinpulver fås i en række forskellige smagsvarianter, herunder chokolade, jordbær, vanilje, hindbær og mange flere. Nogle producenter tilbyder også smagsfri versioner af deres proteinpulver, hvis du foretrækker en neutral smag. Det vil jeg dog personligt gå langt udenom, da den neutrale version smager ganske forfærdeligt.

Det er også vigtigt at overveje, hvordan du vil bruge proteinpulveret. Hvis du vil blande det i en smoothie eller et andet koldt drikkevare, vil en smagfuld variant sandsynligvis være det bedste valg. Hvis du vil blande det i en varm ret fx din havregrød eller proteinpandekager, vil vanilje eller chokolade proteinpulver være et rigtig godt valg.

Det er en god idé at prøve forskellige smagsvarianter for at finde den, du bedst kan lide. Nogle producenter tilbyder også smagsprøver, så du kan prøve en lille mængde, inden du køber en større pakke.

Her er mine favoritmærker på Whey proteinpulver

Whey protein pulver fra Bodylab

Whey 100 Proteinpulver fra Bodylab er måske min absolutte favorit. De har et hav af smagsvarianter og udvikler hele tiden nye og limitid editions smage, så der er med garanti også en smag for dig.

Whey 100 indeholder 70-75 g protein pr. 100 g

wisby protein pulverWispy fra danske Musclehouse, er et rimelig nyt brand. Men smagen fejler absolut intet, og de er også godt i gang med at udvikle forskellige smage.

Wispy Valleprotein indeholder 70 g protein pr. 100 g.

protein pulver fra pure powerValleproteinpulver fra Purepower indeholder hele 75 g protein pr. 100 g – så lidt mere protein end de to andre brands. Prisen for en enkelt pose ligger på 260, men køber du 3 på en gang koster den kun 210 ,- pr. kilo. De har dog ikke helt ligeså mange smagsvarianter som de andre på siden her, men er du til jordbær, kakao eller vanilje er de et ganske udemærket valg.

Hvilke andre typer proteinfindes der?

  • Cassein protein, som er et mere langsomt optageligt protein
  • Ærteprotein som typisk er det man bruger til vegansk proteinpulver, fordi det er planteprotein
  • Risprotein som også kan bruges i vegansk proteinpulver.
  • Sojaprotein
Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Guide til det bedste proteinpulverHvorfor tage fiskeolie?