Straps – Sådan bruger du dem

 In Træningsudstyr

Hvad er løfte straps?

En slags læder eller stofstropper som du sætter omkring dine håndled og en stang for at forbedre dit greb i forskellige styrketræningsøvelser. De fungerer derfor som bindeleddet mellem dig og det udstyr du bruger. De har primært sin ret i øvelser hvor du står med mange kilo i hænderne, fx i Dødløft. Men der er også mange i fitnessmiljøet der bruger stropperne i øvelser som chinups, bent over rows og andre øvelser hvor grebet kommer på arbejde.

LÆS OGSÅ: Find et gratis Træningsprogram her

Sådan bruger du straps til styrketræning

Jeg kender mange der døjer med at få sat strapsene ordentlig fast omkring stangen, se denne video hvordan du bruger dem, og så du ikke taber stangen:

Hvad er fordelene ved straps?

Den største fordel ved at bruge et par løfte stropper til styrketræning er grebet. I Dødløft varianter vil du på et eller andet tidspunkt blive begrænset af dit greb, og vil få fornemmelsen af at du taber stangen. Dette kan du undgå ved at bruge straps. Man vil nemt kunne løfte mange flere kilo med straps end hvis du ikke bruger noget. Jeg plejer at sige at du sagtens kan løfte +20 kg med dem. Det er også derfor de ikke må bruges i konkurrencer fx.

Hvad er ulempen ved at bruge straps?

Du får ikke trænet din grebsstyrke i samme grad med bruges af straps. God grebsstyrke er essentiel i rigtig mange øvelser men også i hverdagen. Fx kræver det grebsstyrke at åbne et syltetøjsglas.

Summary
Video Image
Review Date
Reviewed Item
Straps
Author Rating
51star1star1star1star1star
Title
Sådan bruger du straps
Description
Se hvordan du bruger straps til styrketræning her.
Upload Date
1. december 2021
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.