Træningscenter og Fitness i Aalborg – Hvor skal jeg træne?

 In Træning

*Opdateret d. 6/5-2022

“Hvor er der et godt træningscenter?” “Hvor skal jeg træne her i Aalborg?” eller

Hvor vil du anbefale at man er medlem af et fitnesscenter henne?

Disse spørgsmål jeg tit får af folk, der aldrig rigtig har sat sine ben i et træningscenter før, eller kun meget lidt.

Ligesom med så mange andre ting, lyder mit svar: “Det kommer an på ….” Så jeg vil prøve at fortælle om forskellige elementer, der kan have betydning for dit valg, eller om du evt. skal genoverveje dit valg, af allerede eksisterende center. Til sidst i artiklen kommer jeg med nogle forslag til hvor du kan melde dig ind, alt efter din stil.

Træningscenter i aalborg    ?   Træningscenter vs. fitnesscenter i Aalborg

Fitnesscenter i Aalborg

Allerførst, prøv at overvej disse elementer. Hvad har betydning for at du får meldt dig ind i et center? Eller måske vigtigere; Hvad er vigtigt for at du gider at komme i det center, måned efter måned?

 • Pris
 • Lokation
 • Åbningstider
 • Service
 • Sammenhold
 • Træningsstil
 • Udstyr

Læs også: Sådan bliver man personlig træner

Det der vægter højest for de fleste, er helt sikkert elementerne som pris, lokation og åbningstider. Det skal helt sikkert være billigt, ligge tæt på, så der er stor sandsynlighed for at du kommer afsted, og det skal helst ha’ åbent på alle døgnets timer, så der igen er endnu større chance for du får trænet – den tanke er helt sikkert hos de fleste. Hvorfor tror i at Fitness World er nogle af de største på markedet? De er overalt, prisen er til at betale, og de har gode åbningstider, der næsten hedder døgnåbent. Hvis det er de tre ting du prioritere højest, og har du ikke nogen speciel træningsstil du er til (styrketræning, kredsløb, hold etc.) så er det jo et perfekt sted at træne. – Hvorfor?  Fordi der er lidt af det hele – ergo de rammer den brede befolkning.

Hvis et træningscenter skal vægte højt på alle de elementer man overhovedet kan komme i tanke om (godt udstyr, service, åbningstider ….) så vil prisen blive nød til at være det højere. Derfor kan jeg tit blive lidt irriteret, når folk klager over fx Fitness world, og deres manglende service, i form af personale der skal være til rådighed for at hjælpe folk med at træne eller rette teknik, eller de mener at udstyret er dårligt, eller der ikke er aircondition eller lign. Well Face it! – Man vil ikke kunne nøjes med et medlemsskab på 250 kr om måneden, hvis der skal være ALT, men det glemmer folk tit, og vælger at brokke sig, i stedet for at overveje om man ville være villig til at betale + 500 kr i medlemsskab, hvis dette skulle kunne lade sig gøre?

Hvilken Træningsstil er du til?

Har du en bestemt træningsstil du træner efter, såsom Crossfit, Styrkeløft, Vægtløftning eller lignende må du højstTræningscenter i aalborg sandsynligt gå på kompromis med enten pris, lokation, åbningstider eller nogle af de andre ting, for at finde et sted der
passer og specialisere sig indenfor netop deres niche. Da disse centre er nicheorienteret, befinder de sig typisk ikke på hvert gadehjørne, så måske du bliver nød til at transporterer dig selv lidt længere. Prisen kan typisk også ligge i den lidt højere ende, igen af samme grund, men det er dog ikke altid det er sådan. Mange af de små centre her i Aalborg er faktisk på prisniveau med Fitness World, og mange endda billigere. Udstyret du får i disse centre er som regel også af bedre kvalitet, i hvertfald til det formål som centeret har.

Man kan lidt sammenligne det med hvis du skal ud og spise. Hvis du vil have italiensk her i Aalborg, så går du måske på SanGiovanni, vil du have gourmet går du måske på Morten Kro eller Fusion, eller vil du hellere have et godt stykke kød går du på Hereford. Vil man derimod ha’ lidt af det hele, og helst meget af det, går man måske på buffet – ja det kan godt være der er lidt af det hele, og det er relativt billigt, men så går man typisk ned på kvalitet – og det er det samme med valg af træningscenter. Hvis du udelukkende vil træne Yoga, så træn i en yogaklub, er du til Crossfit så træn i et crossfitcenter, ja du skal måske ofre nogle flere penge og mere tid på transport men du vil med garanti få mere kvalitet der passer til dine behov. 

En anden ting, som du ikke kan købe for penge, men som er noget der virkelig også kan have relevans for at du har det godt og føler dig tilpas, der hvor du træner, er selve træningsmiljøet / sammenholdet. Her vinder de små lokale – nicheorienteret centre helt sikkert. Det kan godt være du tænker: “Det er da ligemeget om man snakker med hinanden og kender dem omkring sig, der hvor du træner – jeg passer bare mig selv” – Men det er et element, der ubevidst kan gøre at du enten præsterer bedre, eller måske gøre at du rent faktisk kommer afsted, de dage du måske overvejer at springe over.

Vær blandt mennesker der er bedre end dig

En sidste ting, der er værd at tage med i sit valg er, at hvis du vil forbedre dig, er det en god ide at være blandt folk der udfordrer dig. Man er ca. gennemsnittet af de mennesker man er omringet af – oversat i træningsverdenen, hvis alle rundt omkring dig, løfter alt for let i forhold til deres potentiale og slagger på teknikken, vil du selv have større tendens til at gøre det samme. Hvorimod hvis du er blandt mennesker der yder deres aller bedste, vil du også selv ha’ større potentiale for at yde DIT bedste! – Ergo = bedre resultater.

Hvor mange af den slags mennesker, finder man mon i de kommercielle centre?

Jeg har de sidste 4 år, trænet i et ikke-kommercielt center. Ikke fordi det er billigere, ikke fordi det ligger tættere på, ikke fordi åbningstiderne er særlig vigtige for mig. MEN fordi dem der er der, yder noget ! – Fordi de går op i det de laver, og det motivere også mig til at yde lidt ekstra!

Men det kan være det er noget helt andet for dig. Det kan være du har et meget stramt program og det derfor er vigtigt at centeret ligger tæt på. Det kan også være du er studerende og du derfor bliver nød til at overveje prisen.

Læs også: Find det perfekte Træningsprogram

Hvilke Træningsmuligheder er der i Aalborg?

Hvad er din stil, hvad er dit mål? Når du kender dette, kan du vælge det center der passer til dit temperament. Gør dig nogle overvejelser, om hvilke af de ovenstående elementer er vigtigst for dig. 

Her kommer der en lille liste med træningsmuligheder i Aalborg. Denne liste er begrænset til fitnesscentre, der findes selvfølgelig mange andre træningsmuligheder såsom svømmehaller, dansesteder mm. men disse er ikke med her.

Bodybuilding center

Vil du gerne træne et sted, hvor folk går lidt mere op i træning, og hvor det er tættere på en livsstil end bare et sted man kommer et par gange om ugen, er det måske her du skal ind. Folk kender helt sikkert hinanden her, og udstyret er med garanti også noget mere veludstyret end nogle af de andre steder vi kommer til.

Mulige centre:

Crossfit centre i Aalborg

Yep den her behøves vist ingen yderligere forklaring, vil du gerne dyrke Crossfit, så meld dig ind i et crossfit center. Du kan næsten håndplukke centrene her i Aalborg alt efter hvor du befinder dig, eller hvor meget du går op i udstyret. Crossfit i Aalborg er virkelig blomstret op.

Mulige centre:

 • Crossfit Aalborg
 • Crossfit by the mill
 • Crossfit North

Styrkeløft eller vægtløftningscentre

Okay styrkeløft og vægtløftning er egentlig to forskellige sportsgrene, men centrene kan godt overlappe hinanden lidt, så derfor har jeg valgt at slå dem sammen. Men vil du gerne være rigtig god til lige præcis de løft man bruger i enten styrkeløft eller vægtløftning, så skal du helt sikkert træne i et af disse centre. Der er det udstyr man bruger til konkurrence, og der er helt sikkert hjælp at hente af kompetente folk der selv er medlem.

Mulige centre:

Træningscenter til dig der vil det hele

Du vil gerne på diverse hold, men du vil måske også gerne prøve at træne på egen hånd, du ved ikke helt hvad du er til endnu, og måske er du relativ ny. Lokation må gerne være tæt på, og der må måske altid gerne være et center i nærheden. Prisen er rimelig, det er ikke den billigste løsning men absolut heller ikke den dyreste. Du kan betale dig til ekstra hjælp, men vil du prøve på egen hånd kan du også sagtens det.

Mulige center:

“Dig der ønsker så billig træning som muligt”

Eftersom konkurrencen bliver hårdere og hårdere, er der kommet flere og flere “lavpris-centre”. Disse centre er typisk ubemandet, og hvis du kan godt kan li’ at der står en i receptionen og hilser pænt når du kommer ind, er det ikke her du skal træne. Men er du måske studerende, og budgettet er begrænset, eller vil du bare gerne passe dig selv, kan disse steder være helt fine.

Træningscenter hvor der udelukket bliver brugt maskiner

Vil du gerne have at din træning skal være nemt og hurtigt at gå til, kan vi ikke komme uden om Loop Fitness. De slår sig på at det skal være “for alle” og at træningen hurtigt skal overståes. Så hvis du er til den type træning kan Loop være en mulighed.

Find et Loop Center i Aalborg her 

Alternative motionscentre

Du behøves slet ikke at træne i center med håndvægte og vægtstænger, for at gå til træning, der findes også andre gode muligheder, så derfor vil jeg også gerne nævne disse centre som du kan finde her i Aalborg.

Mulige centre:

 • iPole (hvis du er til lodrette stænger, kan det være poledance er noget for dig)
 • House of Concrete (Her kan du også gå til pole, men også parkour og diverse dansehold)

“Dig der ikke ønsker abonnement, men er vild med klippe-korts løsninger”

De fleste centre har abonnements tilbud, og hvis man blot ønsker et enkelt hold, eller en enkelt træning i ny og næ kan det være lidt mere problematisk. Men disse centre kan du købe klippekort eller enkelte træning nemt og billigt.

Mulige centre:

 • Haraldslund træningscenter
 • DGI træningscenter

Fitness med personlig træning

Det her er ikke for dig, der er på et stramt budget, du betaler selvfølgelig for en personlig træner. Men samtidig er du også et sted hvor der er meget få mennesker, hvilket også kan være befriende hvis du kun træner på meget populære tidspunkter. Derudover har du selvfølgelig hele tiden en over dig, så der absolut ingen tvivl skulle være om noget.

Mulige Centre:

 • Thorøs Gym
 • Unlimited Performance
 • Thimms functionel træning

Så hvilket fitness center skal du vælge?

Tænk over hvilke elementer du vægter højest, før du træffer dit valg eller før du brokker dig den manglende betjening?

Som opsummering så overvej:

 • Lokation – skal det være tæt på?
 • Pris – betyder de der 20-30 kroners forskel fra center til center?
 • Udstyret – skal det være toppen eller middelmådigt?
 • Personerne der træner der / miljøet
 • Åbningstider
Summary
Review Date
Reviewed Item
Træningscentrr
Author Rating
51star1star1star1star1star
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Øget muskelmasse