Sund Banankage uden sukker

 In Opskrifter

Her finder du en super lækker og sund banankage – helt uden sukker. Vi kender alle den traditionelle banankage formet som et brød. Her finder du den uden sukker men stadig lækker og velsmagende, ved blot at skifte nogle af ingredienser ud med sukkerfri alternativer. Banankagen kan bruges som en sund dessert, når den søde tand liiige skal tilfredsstilles.

God fornøjelse.

LÆS OGSÅ: Find det bedste fiskeolie her

Sund banankage opskrift

Opskrift til Banankagen uden sukker

  • Bananar, 4 Modne
  • Æg, 3 stk.
  • Skyr, 3 spæk.
  • Perfect Sød, 2 tsk // 100 g Sukrin
  • Kanel 1 tsk.
  • Kardemomme, 1 tsk
  • Bagepulver 1 tsk
  • Olie, 3 spsk.
  • Salt, 1 knsp.
  • Vaniljepulver, 1 tsk
  • Hvedemel, 3 dl
  • Valgfri: Glasur
  • Sukrin Melis, 100 g 
  • Vand, 2 spæk.
  • Kakaopulver (usødet), 1 spsk.

Sådan laver du bananbrødet:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og smør en brødform.
  2. I en stor skål, mos de modne bananer grundigt med en gaffel eller en stavblender
  3. Tilsæt æggene til bananerne og pisk dem sammen, indtil de er godt blandet.
  4. Tilsæt skyr, Perfect Sød (eller brug Sukrin), kanel, kardemomme, bagepulver, olie og salt til skålen. Rør godt sammen, indtil alle ingredienserne er fuldt integreret.
  5. Gradvist tilsættes hvedemel til bananblandingen. Rør forsigtigt, indtil dejen er jævn og fri for klumper.
  6. Hvis ønsket, kan du tilføje valgfrie ingredienser som hakkede nødder eller chokoladestykker til dejen. Rør dem forsigtigt ind, indtil de er jævnt fordelt.
  7. Hæld dejen i den smurte brødform og glat overfladen med en spatel.
  8. Bag bananbrødet i den forvarmede ovn i ca. 50-60 minutter, eller indtil det er gyldent brunt på toppen og en tandstikker indsat i midten kommer ud ren.
  9. Mens banankagen bager, kan du forberede glasuren. I en skål skal du blande Sukrin Flormelis, vand og kakaopulver sammen, indtil det bliver en jævn og tyk glasur.
  10. Når banankagen er færdigt, tages det ud af ovnen og afkøles let i formen i ca. 10 minutter. Derefter kan du forsigtigt tage det ud af formen og lade det køle helt af på en bagerist.
  11. Når bananbrødet er afkølet, kan du hælde glasuren over toppen, hvis det ønskes. Brug en ske eller en spatel til at sprede glasuren jævnt.
  12. Skær banankagen i skiver og server det.

Disse ingredienser er brugt til grøden

vaniljepulver
Vaniljepulver

Denne sunde banankage uden sukker passer perfekt som en sundere dessert eller et sundt mellemmåltid. Du bestemmer selv om du vil lave bananbrødet med eller uden glasur, den kan nemlig sagtens spises uden glasur – Meeeeen det er da lige lidt mere lækkert med ekstra snask ovenpå 😉

God bagning.

Summary
recipe image
Recipe Name
Banankage uden sukker
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
Recent Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

sunde desserter