Rumænsk Dødløft

 In Træning

Ved Rumænsk Dødløft starter man modsat de andre version, ikke nødvendigvis nede fra gulvet. Ved Rumænsk dødløft kan man sagtens tage stangen ud af et stativet.

Bevægelsen i rumænsk dødløft startes i hoften, hvor hoften føres så langt bagud som muligt, mens stangen glider ned langs lårene. Man kommer så langt ned mod jorden som smidigheden i baglårene tillader, mens ryggen stadig holdes ret. Det betyder at når du begynder at mærke et godt stræk i baglårene så er du ved at have nået i grænsen.

Hvordan udføres Rumænsk Dødløft?

Sådan udføres Rumænsk Dødløft med Stang – aka. Barbell:

 • Start med at gribe fat i stang
 • Bøj let i knæene
 • Skub hoften tilbage – du kan forestille dig at din numse skal ramme en mur bag ved dig
 • Når du mærker et godt stræk i haserne og føler du ikke kan komme længere tilbage skyder du hoften frem og spænder i ballerne.
 • Gentag …..

Hvad træner Rumænsk Dødløft – og hvilke muskler bruges?

Du træner primært:

 • Baglår (Hamstrings)
 • Baller (Gluteus maximus)
 • Ryg, lænd + nakke

LÆS OGSÅ: Disse sko er gode til styrketræning.

Ved denne øvelse starter man modsat de andre dødløft-versioner, ikke nødvendigvis nede fra gulvet. Ved Rumænsk dødløft kan man sagtens tage stangen ud af et stativeBevægelsen i rumænsk dødløft startes i hoften, hvor hoften føres så langt bagud som muligt, mens stangen glider ned langs lårene. Man kommer så langt ned mod jorden som smidigheden i baglårene tillader, mens ryggen stadig holdes ret. Det betyder at når du begynder at mærke et godt stræk i baglårene så er du ved at have nået i grænsen.

Hvad er forskellen på Almindelig Dødløft og Rumænsk Dødløft?

Ved almindelig Dødløft skal stangen helt ned og ligge stille på jorden – deraf navnet ‘Dødløft’ = ned og ligge død. Ved Rumænsk stopper man bevægelsen før stangen rammer jorden, og benene er ligeledes mere strakte end ved den konventionelle version. Derved rammer den mere baglåret end den konventionelle version.

Modsat de andre varianter af dødløft er forlårene nu taget helt ud af ligningen, pga. knæene stort set ikke bøjes. Dvs. ønsker du en øvelser der fokuserer 100 % på bagsiden, er Rumænsk Dødløft et godt valg. Det betyder så også at du ikke kan løfte helt så mange kilo i den Rumænske variante, som i de andre varianter af Dødløft.

Rumænsk Dødløft med håndvægte

Du kan også udføre Rumænsk Dødløft med håndvægte eller Kettlebells, hvis du fx følger et hjemmetræningsprogram.

Du træner de samme muskler og muskelgrupper hvis du laver Rumænsk Dødløft med Håndvægte sammenlignet med en stang. Den største forskel er at du ikke kan udføre øvelsen med ligeså mange kilo med håndvægte, som du kan med en stang.

Sådan laver du Rumænsk Dødløft med Kettlebells eller Håndvægte:

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Jakob Boman
  Svar

  Tak for en god forklaring af rumænsk dødløft, da jeg ikke kendte øvelsen.

  Jeg overvejer at sætte dødløft på mit program, da jeg har hørt, at det er en god øvelse til muskelopbygning. Vil du anbefale at man skal starter med almindelig dødløft eller den rumænske version?

  • gilbaks
   Svar

   Hej Jakob – Tak for din kommentar.
   Ja det er en rigtig god øvelse, så det synes jeg da helt bestemt du skal give dig i kast med. – Start med den rumænske Dødløft, og når du mestrer denne kan du bevæge dig videre til den konventionelle version 🙂

   Hilsen Marianne.

   • Jakob Boman
    Svar

    Tusind tak for rådet:-)
    Det vil jeg følge!

Leave a Comment

4 × three =

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

Gratis træningsprogramSumo dødløft