Sådan gik Newcomers 2015

 In Ikke kategoriseret

En personlig beretning om hvordan Newcomers 2015 gik …

Nåå, jeg har hvis lovet en lille opfølgning på alt det der hedder diæt, fitnesskonkurrence og hvordan det er gået osv. Inden i læser videre kan jeg ligeså godt sige på forhånd, at det muligvis kommer til at bære præg af mærkelig formuleringer, og en masse stavefejl, Men jeg er i skrivende stund vågen på 23. time og kan åbenbart ikke finde ro, så jeg tænkte at jeg alligevel kunne begynde på dette indlæg.

Debuntantstævnet

Newcomers weekenden kom endelig, hvor det i alt blev til 16 ugers diæt, hvor fedtprocenten gradvis gik nedad. Det kan være en svær balancegang at finde hvornår nok er nok, specielt i den klasse jeg har valgt at stille op i (Athletic fitness) fordi det er en kombination på den ydre fremtoning, hvor man skal fremstå trænet, med forholdsvis lav fedtprocent, og samtidig være i stand til at yde styrke, og udholdenhed, og de tre ting går ikke altid hånd i hånd – Men det har dog også været en ad grundene til netop denne klasse tiltalte mig, fordi man netop selv kan “lege” med hvor man vil præstere bedst.

Anyways, Fredag er det, det der hedder ‘indvejning’ hvor man egentlig bare skal melde sin ankomst, og måles/ vejes, for at se om man er i den rigtige klasse. De Store bodybuilding klasser er fx inddelt i forskellige vægtklasser, mens fitnessklasserne er indelt i højde, så jeg skulle egentlig bare måles. Athletic klassen er inddelt i piger under 165 cm og piger over 165 cm. Så indvejningen er egentlig kun spændende hvis man ligger lige på grænsen mellem de 2 klasser, men med mine 171,3 cm som jeg helt præcis blev målt til, var der ikke den store tvivl på forhånd.

Festen foregik i Herning, så min Opvarmer som det hedder, og min make-up artist tog afsted fra Aalborg omkring halv 1 tiden, da indvejningen foregik i et tidsrum fra 14 – 18. Vi ankom omkring kl 15, og der var allerede en kø af mennesker, så vi stod i kø i ca. 2 timer, for at blive vejet og målt, og så kunne vi pænt vende snuden mod Aalborg igen – yes yes, men sådan er gamet.

Hvis man aldrig har prøvet at være til et stævne indenfor Bodybuilding og Fitness, bør man næsten gøre sig den oplevelse at prøve det, også selvom man ikke går videre op i det. Det er Mekkaet for Freaks og Store brød overalt, der lugter underligt, er halv brune mennesker overalt der gnasker ris og riskiks i lange baner. Ligeledes er det landet for ‘Bro-science’ og lettere forvirret mennesker der kan anes en lille smule ‘tabte’. Folk der giver hinanden underlige råd om hvad de skal gøre de sidste timer og dage op til sceneshowet, og jeg ved ikke hvad.

Jeg blev fanget på det her virkelig “Gode” billede under indvejningen, hvor man direkte kan læse på mit kropssprog at jeg tænker: Få mig ud af det her cirkus.

2015-09-11 20.59.43

“JEEEESUS”

 

Nå men hjem igen Fredag og slappe af, få mad ind undervejs. Newcomers er over 2 dage, hvor det lørdag primært er bodybuilding klasserne der er på, mens søndag er det alle fitness kategorierne der er på, dvs. overvæld af kvinder på søndagens show.

Jeg skulle på Søndag, hvor de indledende runder også kaldet ‘Forbedømmelserne’ startede allerede kl 7, og jeg var i en af de klasser der skulle på som de første, så dvs vi skulle RIIIIIIIIGTIIIIIIG tidligt op. Vi startede søndagen op 3:30 da der først og fremmest skulle lægges farve på. I tænker nok: Hvorfor den grimme brune farve? – Well først og fremmest skal man stå på en scene med massere af lys, og for det andet gør det musklerne meget mere fremtonede. Og hvis man tænker en almindelig selvbruner tan må da være nok, så tro om igen! Det er en helt speciel farve der skal på af flere lag før det ser ordentlig ud.

Yep Genert skal man ikke være

Yep Genert skal man ikke være

Vi startede ud søndag, med det første lag Jan-tana på hotelværelset, hvor vi havde overnattet fra lørdag til søndag, herefter blev der lagt makeup og sat hår, og derefter kom der 2 lag farve mere på. I farveprocessen kan man ikke rigtig være genert, man står split hamrende nøgen med spredte ben og baller, og så skal ens farvemester ellers bare i gang. Grænseoverskridende? Neeeeeej da.

Vi klarede heldigvis farven på hotellet og derefter gik vi over mod Messecenteret hvor hele showet foregik, og drog ned i backstage området. Men hvis man troede det tidligere var freakshow, så skal man aldrig være med som backstage crew eller lign. Nej nej, nu starter det rigtige freakshow først. Nøgne mennesker overalt! Med spraytan, bikinier, og jeg skal komme efter dig. Patter og Tissemænd har vi i hvertfald set nok af, og så er det sagt.

Nå men til sagen …

2015-09-13 09.36.17

Chins

Vi skulle i gang. Der der var tidligere på måneden blevet meddelt at vi var 9 piger i min klasse, hvoraf det er de bedste 6 der går videre til finalen. Men da vi skal ind, er vi åbenbart blevet en del flere, og vi var nu 13 piger i alt der skulle op mod hinanden. Man står og holder øje med de andre, og kan ikke lade være at sammenligne sig med de andre. “Shit hun er hakket”, “hun har gode skuldre” “hun har meget bedre ben end mig” og jeg kunne blive ved. Men Game-Face på, og vi går i gang med forbedømmelsen, hvor man bliver sammenlignet lidt på kryds og tværs i de fire “Standard poseringer” og så er det ud igen. Scenetiden varede måske kun 5 – 10 minutter og så var det overstået. MEN kort tid efter var det jo styrkerunden. Så hurtig ned og skifte poseringsdragten ud med shorts og sport top – og ja, der stod jeg da også nøgen kort, for tingene skal altså bare gå hurtigt,

Styrkerunden består først af øvelsen Pull-ups hvor det gælder om at tage så mange som muligt på 1.30 min. og
derefter er det direkte over til roningen. Jeg fik hvis presset mig op på 16 stykker, og kunne mærke hvis jeg skulle prøve at kæmpe mig op på den sidste, ville jeg bruge for mange kræfter, så jeg sprang ned så jeg kunne nå at få så lang pause inden roningen.

Herefter skulle vi ro så langt som muligt i 1.30 min. Jeg kom ind i en okay rytme, og formåede at holde et okay tempo med et fint træk hele vejen igennem, og det endte hvis ud i 429 m, hvilket var okay, hvad vi lige kunne sammenligne med de andre.2015-09-13 09.36.25

Så var der 30 sek pause, og så er det ellers bare om at lave så mange dips som muligt til sidst. og her er der altså ikke mange kræfter tilbage at tage af, jeg kunne ikke engang koncentrere mig om at tælle, så aner ikke hvor mange der kom ud af mig. De oplyser desværre ikke om resultatet på dagen, så det må man vente med at høre, til når DBFF engang uploader resultaterne på deres hjemmeside, og der kan hvis godt gå nogle uger.

2015-09-13 09.35.15

Dips

Efter styrkerunden, Vælter man bogstavelig talt ud fra scenen, og nogle af pigerne måtte endda bæres fra scenen af udmattelse. Jeg formåede dog selv at bevæge mig ned af trappen, til min opvarmer, men derefter måtte hun dog også støtte mig hen til vores backstages pladser hvor jeg måtte ligge i noget tid, før jeg fik vejret, og før jeg fik det godt igen.

Herefter var det bare om at vente på at vi fik resultatet om hvem der gik videre, og det var altså 6 ud af de 13. Efter jeg fik vejret, gik jeg ud til de andre for at se showet, mens vi stadig ventede på at resultaterne blev hængt op. Jeg var splittet om resultatet, for jeg følte ikke jeg ha’ ydet nok i styrkerunden, som var der jeg havde set min stærkeste side lå, så jeg prøvede ikke at have for store forhåbninger, for at undgå skuffelse.

Der gik nok halvanden time før resultaterne kom op. Min opvarmer skrev jeg sku komme ud og kigge, og jeg løb derud for at tjekke listen, men kunne allerede se hun stod og var ved at tage billede af papiret, så jeg tænkte YES – og rigtig nok, Marianne Gilbak Jensen var 1 af de 6 navne der stod på listen. FUUUUCK yes. Jeg var lykkelig, men jeg tror mine to opvarmere var endnu mere lykkelige, de var helt oppe og køre, og blev ved med at snakke om det – Ja ja så slap dog af 😛

Nå men dvs. nu galte det så finalerne. Finalen er egentlig bare det samme som forbedømmelsen, dvs vi skal ind og lave de 4 poseringer igen og sammenlignes, og så er det egentlig bare det. Men først skulle ALLE de andre klasser igennem deres forbedømmelser, og her er vi altså oppe på 10 bikiniklasser, tror jeg, og måske 7-8 Bodyfitness klasser, og deres forbedømmelser, tog VÆSENTLIGT længere tid end vores, da de nogengange er 20-30 mennesker i deres klasser. Så vi måtte vente helt til kl 16 før finalerne skulle gå i gang.

Ikke nok med det, så valgte DBFF at bytte rundt på rækkefølgen, så at de først skulle have alle bikiniklasserne igennem finalerne før Athletic klasserne skulle komme til, selvom det var Athletic der startede. Der røg min tålmodighed lidt, men der var ikke andet for end at vente, se lidt af showet, og ellers slappe af.

kl blev omkring kl 18 og det var nu 11 timer siden vi startede med showet, og vi havde været vågen siden halv 4, så frisk kunne man ikke kalde os. Og jeg havde ingen forventninger til at tage mere end en 6. plads da formen, som var det eneste vi kunne vise frem nu, så jeg var nærmest mildest talt lidt ligeglad med den finale. Jeg var sur, træt, sulten, tørstig, og havde totalt tabt spændingsgejsten. Men vi kom ind på scenen, der var ikke andet for en at smile, og så var det hurtigt ud igen. Finalerne gik endnu hurtigere end forbedømmelserne, så det tog kun 5 minutter højst.

De andre Athletic klasser skulle også hurtigt ind og bedømmes men det gik også relativt tjept, og så var det ind til præmieoverrakelsen. Jeg var klar på de sagde mit navn som det første, altså 6. pladsen, men nej det var sku ikke mig. 5. pladsen – hov heller ikke mig. 4. pladsen – heller ikke mit navn. Fuck…. Nr. 3: Marianne Gilbak Jensen – BRONZE 😀 – jeg var fuldt ud tilfreds, da det helt sikkert var nogle flotte piger jeg var oppe imod, og mange af dem i en langt bedre form end mig selv. Men heldigvis er det hele pakken der tæller, dvs både ro chins og dips, så jeg må ha klaret mig fint i alle kategorierne igennem siden det alligevel blev til en medalje.

2015-09-13 20.18.04
2015-09-13 19.11.07


Tilfreds, glad og træt, drog vi ud for at fejre det med en god burger, der var mere en tiltrængt, inden turen skulle mod Aalborg igen.

Nu gælder hverdagen, hvor det er om at komme hurtigt tilbage til hverdagen, og ind i sine vanlige rutiner så hurtigt som muligt, men det må blive emnet til et andet indlæg, for nu kan jeg ikke mere.

– Det var hvis også et af de længste indlæg til dato, tak fordi i læste med.

 

Til sidst lidt random billeder, fra scenen og backstage

2015-09-13 20.18.07

Johanna – min fitness buddy, der vandt bronze i den lave AF-klasse

2015-09-13 20.15.41

Ida (der vandt) og Jeg – fra Finalen

2015-09-13 10.00.26

Sidepose

2015-09-13 20.17.52

 

Backpose

Der øves posering inden Finalen

sponsorgaver

Det man vinder ^ ren sponsor

 

 

I kan finde flere billeder fra alle klasserne på Trainingday Hvis man vil se flere billeder.

 

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

sixteen − thirteen =

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.