Super Sunde Proteinvafler
Hjemmelavede Proteinvafler er en lækker dessert, eller de kan spises som et sundt mellemmåltid. Du kan hurtigt bikse ingredienserne sammen, og nemt tage vaflerne med på farten eller bruge dem i madpakken. Så er de UDEN tilsat sukker – men der i stedet brugt sukkererstatning, så du sparer endnu mere på kalorierne.
Når du laver disse proteinvafler med proteinpulver, eller andre proteinopskrifter for dens sags skyld, kan de ret hurtig blive tørre og triste, men det slipper du for når du bruger banan i opskriften – er du ikke til banan kan det godt undværes, men du vil bare opleve dem som mere tørre.
Opskriften her er en lille portion hvor der kommer ca. 4 vafler af hele dejen.
Disse ingredienser skal du bruge til proteinvaflerne med Banan
- Havregryn, 15 g
- Vand, 150 ml
- Banan, 100 g
- Æg (2 stk.), 120 g
- Proteinpulver, 15 g (jeg anbefaler Vanilje fra Bodylab)
- Hvedemel, 1 spsk (25 g)
- Vaniljepulver, 1/2 tsk. (kan erstattes af al. vaniljesukker, hvis du er for nærig)
- Bagepulver, 1/2 tsk.
- Salt, 1 kniv spids
- Sukrin, 2 tsk.
- Smør til stegning i vaffeljernet
Sådan laver du de sunde proteinvafler
- Start med at mose bananen med en gaffel eller en stavblender.
- Rør de resterende ingredienser i.
- Lad gerne dejen trække i 10-15 min, så havregrynene bliver bløde.
- Tænd vaffeljernet, og sørg for at det er helt varmt inden du begynder.
- Start med at smelt en glat smør og luk vaffeljernet sammen.
- Når smørret er smeltet hælder du dejen ud i jernet, så den dækker det hele.
- Steg proteinvaflen i ca. 2-3 min – alt efter hvor varmt dit jern er.
- Spis gerne proteinvaflerne med det samme – men de kan sagtens gemmes kolde til dagen efter.
- Der bliver ca. 4 stykker ud af denne opskrift, alt efter hvor tykke du laver vaflerne
TIP: Du kan også sagtens bruge dejen til at lave proteinpandekager, hvis du ikke ejer et vaffeljern
Disse proteinvafler passer perfekt som en sund dessert, hvis du har lyst til lidt lækkert i hverdagen.
Disse ingredienser er brugt til de sunde og lækre vafler
Næringsindhold for hele portionen
Antal: 4
Kcal. | 561 kcal. |
Kulhydrater | 74 g |
Protein | 36 g |
Fedt | 14 g |
*OBS: er oplyst uden den tilsatte smør til stegning
Ja det kan du sagtens, men det kommer til at påvirke proteinindhold ved at indeholde mindre protein. Derudover bidrager proteinpulver også med sødme.
Brug det proteinpulver du har i forvejen eller læs guiden her til hvordan du finder det bedste proteinpulver. Ellers vil jeg anbefale vanilje eller chokolade.
TIP: Du må gerne snyde når du laver proteinvafler
Bodylab har lavet denne utrolig lækre vaffelmix, som du bare skal blande op med vand og så er du klar.