“Diæt behøves ikke at være kedelig”

 In Ikke kategoriseret

Det er januar, det betyder slankekurer, livstilsændringer, massere af motion osv. Vi ved det, sådan er det altid, og sådan vil det sikkert altid blive ved med at være. Det er skam også helt fint, intet ondt i det.

Rundt omkring på de sociale medier, Boomer det frem med folk der skal på slankekurer, uploader billeder af diverse retter, “se hvor sundt det her er”, osv. Det er også fint nok, det da super med lidt inspiration her og der.

Hvad de fleste “kurer” og livsstile generelt har tilfælles, er at du skal spise massere af grønt, godt med protein, og sunde fedtkilder og alt det der – Hvorfor? Fordi det er det der virker!- har du styr på det, går man ikke helt galt i byen.

Jeg er medlem af sådan et par “slankegrupper på facebook” (ja jeg ved ikke hvorfor), og ALLE skal på kur, og nu skal det lykkes. Men der er bare et problem: Der bliver hele tiden søgt efter “sunde kager”, “sundt brød” og hvad gør man hvis man er “lækker-sulten”. Der bliver uploaded billeder af diverse slankebarer, sukkerfrit slik, proteinrige chips og jeg kunne blive ved.

Gordon Ramsay udtrykker meget godt hvad jeg tænker:

kage er kage

Billeder bliver uploaded med teksten “Diæt behøves ikke at være kedelig” – nej måske ikke noget af tiden, men resten JO! Diæt må gerne være kedelig! I hvert fald hvis man er vant til at få kager, desserter og alt det der. Spis dine grøntsager, og dit kød, få dit fedtstof fra nogle fornuftige kilder, og tænk over hvor dine kulhydrater kommer fra. Du skal ikke lave kage! Du skal ikke bage boller! og det er heller ikke en dans på roser altid. Det må gerne være hårdt – hvis det var let og vi bare kunne spise sunde kager hele tiden, ja så ville der jo slet ikke være noget problem med overvægt, men det er der jo!

I stedet for at tænke på hvad du nu skal bage til aftenens “sunde dessert” så ta’  og gå en tur, gå ned i centeret, leg med dine børn, eller noget i den stil.

Det er i dag d. 8 januar, vi har været i det nye år i en uge, og allerede søges der substitutter, til de normale “usunde” ting. Hvor lang tid tror i de nytårsfortsæt holder?

 

Recent Posts

Leave a Comment

nineteen + ten =

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.