fbpx

Kostplan til Vægttab – Spis dig ned i vægt

 In Kost

At følge en kostplan hvis du gerne vil opnå et vægttab, kan være en god måde til at finde ud af hvor meget eller hvor lidt mad du kan spise om dagen. Det kan også være smart hvis du ønsker lidt inspiration til din kost eller hvis du gerne vil have sat tingene i system.

Hvad er vigtigt for vægttab?

Det vigtigste når du vil ned i vægt er at du indtager færre kalorier end det du har behov for. Du skal altså være i det der hedder kalorieunderskud. Du kan finde dit ligevægtsindtag ved at bruge en kalorieberegner, eller du kan tracke hvad du spiser i løbet af en dag, og derefter skrue op eller ned i kalorier alt efter om vægten går op eller ned.

Hvis du følger en kostplan som er udregnet til at du får skabt det her energiunderskud, burde du tabe dig.

Kostplan til vægttab

Herunder finder du en række kostplaner som kan give dig et vægttab. Du skal vælge plan efter din hvor stor du er, om du er mand kvinde og hvor aktiv du er.

Du kan også bare bruge en kalorieberegner, du finder fx en kalorieberegner her

Når du kender dit ligevægtsindtag skal du vælge en kostplan som ligger under dit ligevægtsindtag. Hvor meget under handler om hvor offensivt et vægttab du ønsker dig. Ja i teorien er det selvfølgelig langt federe at tabe dig et kilo om ugen, men det er også mere hårdt at være i, fordi du vil opleve mere sult.

Så vælg en kostplan der passer til dit ligevægtsindtag.

Jeg anbefaler ikke at du går over 1000 kcal i underskud. Så hvis du har udregnet dit ligevægtsindtag til 2500 passer en kostplan på 1500 kcal fint til dig, hvorimod den kostplan  på 1200 kcal er lige en tand for offensiv.

Marianne Gilbak

Marianne Gilbak

Denne artikel er udarbejdet af Marianne Gilbak, fitnessekspert og personlig træner. Jeg har mere end 10 års erfaring i fitness branchen, og et CV større end de fleste. Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig.

Summary
Kostplan Vægttab - Spis dig ned i vægt
Article Name
Kostplan Vægttab - Spis dig ned i vægt
Description
Kostplan Vægttab - Spis dig ned i vægt
Author
Recommended Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.

kostplan muskelopbygning og bodybuildingKostplan gratis