Hvor skal jeg træne?

 In Ikke kategoriseret

Et af de spørgsmål jeg tit får af folk, der aldrig rigtig har sat sine ben i et træningscenter før, eller kun meget lidt, er:

Hvor skal jeg træne?” eller

Hvor vil du anbefale at man er medlem henne?

Ligesom med så mange andre ting, lyder mit svar: “Det kommer an på ….” Så jeg vil prøve at fortælle om forskellige elementer, der kan have betydning for dit valg, eller om du evt. skal genoverveje dit valg, af allerede eksisterende center.

Træningscenter i aalborg    ?   Træningscenter i aalborg

Træningscenter i Aalborg

Allerførst, prøv at overvej disse elementer. Hvad har betydning for at du får meldt dig ind i et center? Eller måske vigtigere; Hvad er vigtigt for at du gider at komme i det center, måned efter måned?

  • Pris
  • Lokation
  • Åbningstider
  • Service
  • Sammenhold
  • Træningsstil
  • Udstyr

Det der vægter højest for de fleste, er helt sikkert elementerne som pris, lokation og åbningstider. Det skal helt sikkert være billigt, ligge tæt på, så der er stor sandsynlighed for at du kommer afsted, og det skal helst ha’ åbent på alle døgnets timer, så der igen er endnu større chance for du får trænet – den tanke er helt sikkert hos de fleste. Hvorfor tror i at Fitness World er nogle af de største på markedet? De er overalt, prisen er til at betale, og de har gode åbningstider, der næsten hedder døgnåbent. Hvis det er de tre ting du prioritere højest, og har du ikke nogen speciel træningsstil du er til (styrketræning, kredsløb, hold etc.) så er det jo et perfekt sted at træne. – Hvorfor?  Fordi der er lidt af det hele – ergo de rammer den brede befolkning.

Hvis et træningscenter skal vægte højt på alle de elementer man overhovedet kan komme i tanke om (godt udstyr, service, åbningstider ….) så vil prisen blive nød til at være det højere. Derfor kan jeg tit blive lidt irriteret, når folk klager over fx Fitness world, og deres manglende service, i form af personale der skal være til rådighed for at hjælpe folk med at træne eller rette teknik, eller de mener at udstyret er dårligt, eller der ikke er aircondition eller lign. Well Face it! – Man vil ikke kunne nøjes med et medlemsskab på 250 kr om måneden, hvis der skal være ALT, men det glemmer folk tit, og vælger at brokke sig, i stedet for at overveje om man ville være villig til at betale + 500 kr i medlemsskab, hvis dette skulle kunne lade sig gøre?

Træningsstil?

Har du en bestemt træningsstil du træner efter, såsom Crossfit, Styrkeløft, Vægtløftning eller lignende må du højstTræningscenter i aalborg sandsynligt gå på kompromis med enten pris, lokation, åbningstider eller nogle af de andre ting, for at finde et sted der
passer og specialisere sig indenfor netop deres niche. Da disse centre er nicheorienteret, befinder de sig typisk ikke på hvert gadehjørne, så måske du bliver nød til at transporterer dig selv lidt længere. Prisen kan typisk også ligge i den lidt højere ende, igen af samme grund, men det er dog ikke altid det er sådan. Mange af de små centre her i Aalborg er faktisk på prisniveau med Fitness World, og mange endda billigere. Udstyret du får i disse centre er som regel også af bedre kvalitet, i hvertfald til det formål som centeret har.

Man kan lidt sammenligne det med hvis du skal ud og spise. Hvis du vil have italiensk her i Aalborg, så går du måske på SanGiovanni, vil du have gourmet går du måske på Morten Kro eller Fusion, eller vil du hellere have et godt stykke kød går du på Hereford. Vil man derimod ha’ lidt af det hele, og helst meget af det, går man måske på buffet – ja det kan godt være der er lidt af det hele, og det er relativt billigt, men så går man typisk ned på kvalitet – og det er det samme med valg af træningscenter. Hvis du udelukkende vil træne Yoga, så træn i en yogaklub, er du til Crossfit så træn i et crossfitcenter, ja du skal måske ofre nogle flere penge og mere tid på transport men du vil med garanti få mere kvalitet der passer til dine behov. 

En anden ting, som du ikke kan købe for penge, men som er noget der virkelig også kan have relevans for at du har det godt og føler dig tilpas, der hvor du træner, er selve træningsmiljøet / sammenholdet. Her vinder de små lokale – nicheorienteret centre helt sikkert. Det kan godt være du tænker: “Det er da ligemeget om man snakker med hinanden og kender dem omkring sig, der hvor du træner – jeg passer bare mig selv” – Men det er et element, der ubevidst kan gøre at du enten præsterer bedre, eller måske gøre at du rent faktisk kommer afsted, de dage du måske overvejer at springe over.

Vær blandt mennesker der er bedre end dig

En sidste ting, der er værd at tage med i sit valg er, at hvis du vil forbedre dig, er det en god ide at være blandt folk der udfordrer dig. Man er ca. gennemsnittet af de mennesker man er omringet af – oversat i træningsverdenen, hvis alle rundt omkring dig, løfter alt for let i forhold til deres potentiale og slagger på teknikken, vil du selv have større tendens til at gøre det samme. Hvorimod hvis du er blandt mennesker der yder deres aller bedste, vil du også selv ha’ større potentiale for at yde DIT bedste! – Ergo = bedre resultater.

Hvor mange af den slags mennesker, finder man mon i de kommercielle centre?

Jeg har de sidste 3 år, trænet i et ikke-kommercielt center. Ikke fordi det er billigere, ikke fordi det ligger tættere på, ikke fordi åbningstiderne er særlig vigtige for mig. MEN fordi dem der er der, yder noget ! – Fordi de går op i det de laver, og det motivere også mig til at yde lidt ekstra!

Men det kan være det er noget helt andet for dig. Det kan være du har et meget stramt program og det derfor er vigtigt at centeret ligger tæt på. Det kan også være du er studerende og du derfor bliver nød til at overveje prisen.

 

– Bare lidt tanker hvis du stadig ikke er medlem af et center, eller hvis du er træt af dit nuværende centre. Tænk over hvilke elementer du vægter højest, før du træffer dit valg eller før du brokker dig over det.

 

Recent Posts

Leave a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

967 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.