fbpx

Hvilken Fiskeolie er bedst?

 In Ikke kategoriseret

I sidste uge var emnet Hvorfor vi skal spise fiskeolie – i dag handler det om hvilken fiskeolie der er værd at købe, og hvad vi selv kan kigge efter.

Hvad for noget Fiskeolie er bedst?

Det kan være svært at vide hvad vi skal gå efter, når det kommer til fiskeolie, og produkterne varierer MEGET i pris. Prisen kan strække sig fra ca. 50 – 300 ,- pr bøtte. Hvorfor det kan være en ide at sætte sig ind i hvad man køber.

Der er nogle ting vi som forbruger aldrig kan vide sig helt sikre på, og det er selve fremstillingsprocessen, hvorfor jeg ikke vil komme nærmere ind på dette. Jeg vil i stedet, fokusere på de ting vi kan se efter, når vi skal ud og handle fiskeolie.

Omega 3 eller Omega 3-6-9?

Det første du skal være opmærksom på når du køber fiskeolie, er om det indeholder Omega 3 eller om det indeholder flere typer “Omega’er”? Gå KUN efter det der er indeholder Omega 3. Det er, som nævnt i det tidligere
indlæg, Omega 3 fedtsyrerne vi typisk mangler, hvorfor det kun giver mening at supplere med dette. Produkter som indeholder 3-6-9 vil blot bidrage til endnu mere ubalance mellem Omega 3 og 6.

Så vælg den fiskeolie der kun indeholder Omega 3 

Vælg ikke omega 3-6-9

 

EPA og DHA indhold

Det næste du kan kigge på, er indholdet af EPA og DHA, der er i de forskellige fiskeolier. Jo højere indhold EPA + DHA –> Jo mere koncentreret = Bedre kvalitet.

Skærmbillede 2015-11-30 kl. 10.36.14Skærmbillede 2015-11-30 kl. 10.49.26

Er det oplyst pr. kapsel eller pr. “dosis”?

For at vurdere om den ene variant er bedre end den anden, i forhold til koncentration, skal du kigge på om producenterne oplyser indholdet af EPA og DHA pr. kapsel eller som “Dagsdosis”.

Se fx nedenstående produkt fra Bodylab. EPA og DHA indholdet er 540 mg og 360 mg, hvor man umiddelbart tænker at det er pænt koncentreret sammenlignet med de to ovenstående produkter. Men ved Bodylabs fiskeolie, er indholdet oplyst ved en dagsdosis på 6 kapsler. Dvs 1 kapsel indeholder:

  • EPA 90 mg
  • DHA-  60 mg

^ ikke særlig koncentreret i forhold til de to tidligere vel?

Skærmbillede 2015-11-30 kl. 10.57.15

 

Pris vs. Kvailitet?

Nå, så til det afgørende spørgsmål “Kan det betale sig at købe det billigste?”

Jeg har her taget udgangspunkt i to Danske brands. Bodylab og Pure Pharma, som du ser indholdet af her:

Skærmbillede 2015-11-30 kl. 11.15.50

På de to brands egne hjemmesider ser priserne sådan her ud:

  • Bodylab 59 ,- for 240 kapsler = 0.25 ,- pr kapsel
  • Pure Pharma 249 ,- for 120 kapsler = 2.08 ,- pr kapsel

Jeg vil her vise eksempel hvor vi udelukkende kigger på EPA indholdet i forhold til pris. De to mærker indeholder så meget EPA pr kapsel:

  • Bodylab: 90 mg EPA pr. kapsel
  • Pure Pharma: 416 mg EPA pr. kapsel

Vi regner her med en dags dosis på 1250 mg EPA, som er det samme som Pure Pharma angiver som deres “anbefalede dagsdosis”

Hvor mange pr dag?

  • Bodylab: 1250 mg / 90 mg =  14 kapsler
  • Purepharma: 1250 mg / 416 mg = 3 kapsler

Hvad vil det koste pr dag?

  • Bodylab :14 kapsler * 0.25 = 3.5 .- pr dag
  • Purepharma: 3 kapsler * 2.08 = 6.22 ,- pr dag

 

Konklusion

I forhold til ovenstående, kan det antyde at det måske kan betale sig at købe den billige version. MEN du skal så overveje at sluge 14 kapsler om dagen, bare for at dække det samme behov som 3 kapsler gør ved Pure Pharma?

En anden ting som vi ikke rigtig kan læse os til er hele fremstillingsprocessen ved fiskeolie, hvilket går igennem mange steps før vi får olien. Her er der helt sikkert, stor sandsynlighed for at de billige mærker sparer yderligere, hvilket kan have indflydelse på friskheden af produktet. Hvorfor jeg stadig vil vælge et af de højkoncentreret mærker, frem for de billige.

Desuden, hvad hvis du nu skulle indtage mere end 1250 mg EPA dagligt – så skal man måske op og sluge + 20 piller om dagen? (bare i fiskeolie) That’s a lot pills !

– Tak fordi du læste med og har givet dig en ide om hvilken fiskeolie du skal gå efter 🙂 ?

 

 

Dette indlæg er IKKE sponsoret af nogle producenter

 

 

 

 

Recommended Posts
Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer, er du altid velkommen til at kontakte mig. Smid en besked, så svarer jeg tilbage hurtigst muligt.